Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Életjel a boldog pápáról

Az érdeklődés miatt továbbra is elérhető marad a www.eletjel.hu honlap, amelyet alkalmi kezdeményezésként II. János Pál boldoggá avatására hozott létre a Virtuális Plébánia Alapítvány.
Meghatározott alkalomra és céllal született meg március közepén a Virtuális Plébánia Alapítvány jóvoltából az a honlap, amelyen keresztül arra hívtak meg mindenkit, hogy különféle programokkal a boldoggá avatása előtt jelképesen töltsenek egy estét II. János Pállal. Ahogy Gégény Istvántól, az alapítvány győri munkatársától megtudtuk: a szervezők örömére több ezren kapcsolódtak a kezdeményezéshez, és idézték fel a nagy pápa emlékét, lelkületét.

– Hálát adunk a lelkes közösségekért, az egyénileg csatlakozókért. Hálát adunk Boldog II. János Pál pápáért, aki halálát követően is szeretni, a szeretet civilizációját építeni tanít mindannyiunkat. A nagy érdeklődés megerősített bennünket abban, hogy folytatnunk kell, így a www.eletjel.hu honlap továbbra is elérhető marad – említette Gégény István. – Ide várjuk az emlékező alkalmakról a személyes és közösségi, képes és szöveges beszámolókat, amelyek között például már egy megyénkbeli, a bágyogszováti tudósítás olvasható-látható. Emellett az úgynevezett pápanaplót is lehet személyes élményekkel tovább gazdagítani. Akik pedig újra szeretnék élni a nagy lelki eseményt, azok a Boldoggá avatás menüpontnál magyar kommentárral megtekinthetik a boldoggá avatás és az előesti virrasztás videofelvételét.
Gégény István hangsúlyozta: a visszajelzésekből, megkeresésekből kiderült, hogy honlapjuk biztos ponttá vált azok számára, akiket megérintett II. János Pál szelleme, szellemi hagyatéka. Az egyedi alkalomra vállalt küldetésük a jövőben azt szolgálja, hogy az emberek az „Életjel” segítségével a boldog pápával kapcsolatban maradjanak.
A honlap biztos ponttá vált azok számára, akiket megérintett II. János Pál szelleme, szellemi hagyatéka.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. május 12. 20:09
    „´"Életjel a boldog pápáról" -szelleme kikiabált a koporsóból?Jaj de boldog lettem!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Demokrata Párt csak Gyurcsány Ferenccel vette fel a kapcsolatot

A sajtóban Gyurcsány Ferenc lehetséges új pártjaként emlegetett Demokrata Párt elnöke szerint… Tovább olvasom