Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Életfogytiglant kaptak a tokaji pénzszállítórablásért

A 2007. márciusi tokaji pénzszállítórablás és gyilkosság ügyében az első- és a harmadrendű vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte kedden a Borsod megyei bíróság.

Az elsőrendű vádlott legkorábban 35, a harmadrendű vádlott 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A másodrendű vádlott büntetése bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, lőfegyverrel visszaélés és bűnpártolás miatt 15 év fegyház. Bűnpártolás miatt a negyed- és az ötödrendű vádlott 3-3 év, a hatodrendű vádlott 3 év 6 hónap, a hetedrendű vádlott 1 év 6 hónap, a nyolcadrendű pedig 2 év börtönbüntetést kapott.

A mintegy 8 millió forintos perköltség megfizetésére - különböző arányban - a vádlottakat kötelezte a bíróság.

Az ügyész és a negyedrendű vádlott három nap gondolkodási időt kért, a többi vádlott fellebbezett, egyebek mellett enyhítésért, valamint téves minősítés, illetve téves ténymegállapítás miatt.

Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott 2007. március elején tervelte ki annak a pénzszállító autónak a kirablását, amelyen a harmadrendű vádlott is dolgozott. Utóbbi munkatársának, a biztonsági őrnek a megölését is előre eltervezték az ügyészség szerint. 2007. március 27-én a pénzszállító autó 166 millió forintot vitt, amikor Tokaj mellett a harmadrendű vádlott az általa vezetett gépkocsival egy földútra hajtott, azzal az ürüggyel, hogy dolgát kell végeznie, majd kiszállt az autóból, és távolabb ment.

Ekkor a helyszínen rejtőző első- és másodrendű vádlott előjött, és fegyverrel arra kényszerített a kocsiban ülő őrt, hogy szálljon ki az autóból. Ezután a visszatérő sofőrrel együtt egy előre elkészített zsineggel fojtogatni kezdték, és közben többször torkon szúrták a biztonsági őrt. A bántalmazással a halállal szükségszerűen együtt járó fájdalmat jelentősen meghaladó szenvedést okoztak a megölt férfinak - tartalmazza a vádirat.
Ezután a járműből kivették a pénzt, és elhajtottak a helyszínről. A negyedrendű vádlottal - aki a környéket figyelte -, utólag közölték, hogy megölték az őrt.

A vádlottak rövid ideig Miskolcon, majd a fővárosban bujkáltak. Ezután költöztek arra a Kiskunhalas melletti tanyára, amelyet a szüleik segítségével vettek a rabolt pénzből. Az első- és a másodrendű vádlott szüleit, azaz az ötöd-, hatod-, heted- és nyolcadrendű vádlottat ítélték el bűnpártolás miatt.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. december 01. 18:44
    „Mind, ha azt hallottam volna TV - ből, hogy tagadták az elővetést! Lehet, hogy nem is Ők voltak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Sokan oltatják be magukat Dél-Dunántúlon

A Dél-Dunántúlon az országos átlagnál többen oltatták be magukat az új influenzavírus ellen;… Tovább olvasom