Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Életfaültetés

Magyarország - Az összes hazai településről várnak egy maroknyi földet Hegykőre. A beküldött mintákat összekeverik, majd visszajuttatják a feladónak, hogy ősszel életfát ültessenek.

A soproni Ősz Róbert vetette fel az Életfa Kárpát-medence Összefogás ötletét. Az alapgondolat egyszerű: a hazai településeket azzal a céllal keresték meg, hogy egy kevéske földet küldjenek el Hegykőre. A Fertő-parti faluban a mintákat nyár végéig várják, akkor összekeverik, és visszajuttatják a feladóhoz. Annyit kérnek a szervezők: az összekevert földbe egy életfát ültessenek majd. Ezzel jelezve az összetartozást. A kezdeményezés politikamentes, ám az elvárás, hogy a mintákat valamely magyarországi egyház pecsétjével igazolja. Eddig több száz településről érkezett föld, az elsők között Tihanyból és Pannonhalmáról. A szervezők szerint ebben a kusza világban is lehet olyan kezdeményezés, amely mellé az egész ország odaállhat.

– A településeken egykoron két fát ültettek – mondta el Varga Norbert, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének soproni elnöke, aki a polgári körök szakmai csoportjának szóvivője és Hegykő alpolgármestere is egyben. – A tölgy az ítélkezést és a bíráskodást jelképezte, a nagylevelű hárs pedig a szeretetet, a szerelmet és a gyógyítást. Éppen ezért mi is hársat ültetünk el.

A közeljövőben indul a Nemzeti Zarándoklat nyugati szekciója. A részt vevő települések a saját földjüket június 20-án, a budapesti ’56-osok terén is átadhatják a szervezőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száguldók százezres büntetése

Győr-Moson-Sopron - Három olyan autó fotóját tette közzé honlapján a rendőrség, amelyek vezetőinek… Tovább olvasom