Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Életeken át (Taking Lives)

Illeana Scott ügynök rendhagyó módon próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodását. Egy montreali gyilkossági ügyben a helyi nyomozók felkérik, hogy segítsen elkapni a ravasz sorozatgyilkost. Az ügynöknő arra a következtetésre jut, hogy a gyilkos a megölt áldozatok személyiségét felveszi, és azt használja a következő gyilkosság elkövetéséig.
rendező: D. J. Caruso

író: Michael Pye
forgatókönyvíró: Jon Bokenkamp
operatőr: Amir M. Mokri
jelmeztervező: Marie-Sylvie Deveau
zene: Philip Glass
vágó: Anne V. Coates

szereplő(k):
Angelina Jolie (Illeana)
Ethan Hawke (Costa)
Kiefer Sutherland (Hart)
Gena Rowlands (Asher)
Olivier Martinez (Paquette)
Tchéky Karyo (Leclair)
Jean-Hugues Anglade (Duval)

A film sztorija

A rendőr többnyire nyomokat gyűjt, összefüggéseket keres, elemez és értékel. Illeana Scott különleges ügynök (Angelina Jolie) egészen másképp dolgozik: egyedül a megérzéseire hallgat. Képességei szinte misztikusak - sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciójának segítségével. Amikor tehát a helyi rendőrség képtelen egy sorozatgyilkos nyomára akadni, az FBI őt küldi Montreálba. Ám az ottani kollégák nem fogadják kitörő lelkesedéssel az erősítést. Inkább félnek tőle. Gyanakszanak rá. Boszorkánynak tartják.

Illeana meglepő elmélettel rukkol elő. Akit keresnek, életeket rabol: mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl; így költözik személyazonosságból személyazonosságba. Az elmélet jó lehet, de a gyilkos még szabadlábon van. A rendőrnő egy idegen városban, segítség nélkül, egyedül próbálja elkapni őt. Eddig sosem félt. De most túl sok személyes szál köti az őrülthöz, akinek száz arca van... www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Kati-koncert

Győr. A Kovács Margit Általános Művelődési Központ (Répce utca 2.) hazánk uniós csatlakozásának… Tovább olvasom