Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Elektromos kandallók

Az elektromos kandalló szinte minden lakásban esztétikusan mutat, emellett nagyszerűen fűt.

Az elektromos kandalló a lakás dísze. Külső megjelenése, formatervezett alakja szinte minden lakásban esztétikusan mutat. Ám hiszik vagy sem: fűtésre is kiválóan alkalmasak. 

Elhelyezését tekintve kétféle típust különböztetünk meg: a falba szerelhető (süllyesztett) kivitelűt és a lábon álló (falon kívüli) kandallókat.
A készülék helyigénye alapvetően nem nagy, mivel mind a falba szerelhető, mind a falon kívüli kivitelben majdnem azonos méreteket találunk. Inkább kiegészítő fűtésre használják, de teljesítményétől függően akár egy 25 négyzetméteres helyiség elsődleges hőforrása is lehet.

Effektek: amit a tisztelt kuncsaft akar

A villamos hőkandallók nagy előnyének tartják a választható effekteket, mások viszont épp ezért idegenkednek tőlük. A legtöbb készülék tudja imitálni az izzó parazsat, faszenet, fát és a lobogó tűz látványát. Élettartamuk gyakorlatilag korlátlan, különösebb karbantartást nem igényelnek.

Falba szerelhető

Alkalmazási helyük elsősorban a nagyszobák, nappalik. Az elektromos kandallók zöme kétezer wattos teljesítményű, ezért nem árt villanyszerelő szakemberrel előzetesen felméretni, hogy vajon az elektromos hálózat alkalmas-e egy elektromos kandalló áramigényének kielégítésére.

Beépítésük során ügyelni kell arra, hogy a kandalló és takaró burkolat (csempe, járólap stb.) között légrés maradjon. A légrésbe éghető anyag (hungarocell, papír) nem kerülhet.

Célszerű a kandalló és takaró burkolat közé a légrésbe hővisszaverő éghetetlen fóliát tenni a visszaverő felületet a kandalló felé fordítva. Erre azért van szükség, hogy a kandalló oldalán a minimális kiáramló meleg ne melegítse a burkolatot.

A meleg levegő a kandallóból előreáramlik. A kandalló környezetében a burkolat lehetőleg ne legyen műanyag, mert az megolvadhat.
Az elektromos kandallók villamos teljesítménye többnyire 10 A körüli.

Lábon álló

Mivel a készülék mozgatható (mobil), így bárhova helyezhető a lakásban. A készülék elhelyezésénél vegyük figyelembe a készülékből kiáramló meleget. Általában a beépített kandallókkal azonos teljesítménnyel és elektronikai paraméterekkel bírnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más állapot más bőrben?

A narancsbőr, striák, szinte állandó viszketés, duzzadt lábak - apró szépséghibák csupán, mégis bosszantóak. Miután tudomást szereztél a terhességedről, fokozottan oda kell figyelned mind a közérzetedre, mind testápolásra. Nem kell megijedned a rád zúduló információk és tanácsok tömegétől, egy kis időráfordítással és kényeztetéssel megelőzheted állapotod kellemetlen hatásait. Tovább olvasom