Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Elégedettek a lengyelek a uniós tagsággal

A lengyelek 88 százaléka támogatja országuk uniós tagságát egy csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérés szerint, amely új rekordot mutatott ki.
Az elégedetlenek aránya hat százalék, és ugyancsak hat százaléka nem tudott dönteni az október 6-9 között készített közvélemény-kutatás szerint. Közvetlenül a 2004-es uniós csatlakozás előtt a támogatók aránya 64 százalék volt 29 százaléknyi ellenzővel szemben.

Az uniópártiság még a nacionalista és ultrakatolikus jobboldal körében is terjed. A felmérést készítő CBOS intézet szerint az unióellenes Lengyel Családok Ligája saját választói között is 67 százaléknyi uniópártit tudhat.

A felmérést éppen akkor publikálták, amikor az euroszkeptikus lengyel kormány blokkolja az EU és Oroszország tárgyalásait, mert el akarja érni, hogy Brüsszel avatkozzon bele Varsó oldalán Lengyelország és Oroszország élelmiszerkereskedelmi vitájába.

A Lengyelország uniós csatlakozásáról 2003-ban tartott népszavazáson a támogatók aránya 77,45 százalék, az ellenzőké 22,55 százalék volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor kezdi a karácsonyi készülődést?

Tovább olvasom