Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Elégedett a kis tehén?

Az öt-hat évvel ezelőtti csúcsot meg sem közelíti, de a tavalyinál némileg erősebb lesz a Sziget idei sztárfelhozatala. Elég, ha csak a legendás Cure-t említjük.
Hadd legyek elfogult: ha a Cure-on kívül egyetlen sztár sem lépne fel az idei – július 31. és augusztus 7. között megrendezendő – Szigeten, már akkor megérte volna megszervezni a jubileumi, tizedik fesztivált. Robert Smith-ék legutóbbi anyaga ugyan már hároméves, s azóta csak egy válogatásalbumot dobtak piacra, koncertjeik azonban mindig élményszámba mennek. A nyolcvanas évek brit rockzenéjének egyik legnagyszerűbb együttese ezen a nyáron több fellépést is vállalt, ami annak fényében örvendetes tény, hogy néhány éve még a feloszlást fontolgatták a tagok.
A szigetországi vonalat képviseli a Pulp is, amelyet a brit pop hét-nyolc évvel ezelőtti hulláma dobott a felszínre. Igaz, azóta újra alámerültek, ők azonban legalább friss lemezt, a tavaly ősszel megjelent We Love Life-ot mutatják be. A rendszeres szigetelők előtt talán a finn HIM-et kell a legkevésbé bemutatni, miután idén harmadszor teszik tiszteletüket a Duna-parton. Sokakat az zavar, hogy az együttest Ville Valo és a többiek néven is lehetne emlegetni, mások a zene túlzott egységességét – hogy ne mondjam: hosszú távú unalmasságát – kifogásolják, az mindenesetre egyértelmű: színpadon jól működő glam metal vállalkozásról van szó.
A skandináv fémzenét a Nightwish, a hollandot a The Gathering hivatott prezentálni a honi fiataloknak, míg a germán punk klasszikusa, a Die Toten Hosen tavaly elmaradt munkalátogatását pótolja be a forró augusztuselőn. Rajtuk kívül a Muse-t, a Trans-Global Undergroundot, a Stereo MC ’ s-t lehet némiképp húzónévként említeni. A Guano Apes viszont nem jön.
A kínálat erősebb, mint tavaly, de vannak, akik emlékeznek még az 1996-os The Prodigy – Slash – Iggy Pop – Stone Roses és az 1997-es David Bowie – Faith No More – Chumbawamba – Motörhead kvartettre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premier előtt: A Traviata próbáján

Folytatódik a Verdi-sorozat a Győri Nemzeti Színházban. Június 15-én mutatja be a társulat a nagy… Tovább olvasom