Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Elege van a balfácán politikusokból? Rontsa el a szavazatát!

Magyarország - Egy titokzatos mozgalom szerint ha a tisztelt választópolgárnak tele van a hócipője a jelenlegi politikai elittel, akkor szándékosan baltázza el a szavazatát június 7-én. De ki a fene alapította a Fehérkocka Mozgalmat?

"Menj el érvénytelent szavazni, és mutasd meg, hogy a mellébeszélés, a korrupció és a pártfinanszírozás háborít fel.

Mutassuk meg: egyik sem kell! Semmi mást nem kell tenned, csak elmenned június 7-én a személyigazolványoddal és lakcímkártyáddal a szavazóhelyiségbe, felvenni a szavazólapot, aztán csak tegyél néhány x-et - néhány kockába.


Egy blogger szerint ilyen a pajzán humor a szavazófülke homályában.
Egy blogger szerint ilyen a pajzán humor a szavazófülke homályában.


A félreértések elkerülése végett: nem magyar találmány

Nem csíped az induló pártokat az EU-választáson? Mohó vérszívónak tartod őket? Elég volt? Szavazz érvénytelent, segítsd ezzel is hazádat! Rontott szavazattal üzenhetsz a pártoknak, hogy húzzanak el" – olvasható a Fehérkocka Mozgalom honlapján.

Azt már csak mi tesszük hozzá: Spanyolországban már régóta bevett szokás a rontott szavazat. Jelentése ott elég egyértelmű: nem tetszik, ahogy politizálnak a politikusok.

Hiába, nincs új a nap alatt – még a politikában sem.


De kik ezek a Fehérkockások?

Próbáltunk utánajárni, kik is lehetnek ennek a rejtélyes mozgalomnak az alapítói?

Nos, a hivatalos weblapon egy árva e-mail címen és 3-4 titokzatos blog-bejegyzésen kívül semmi konkrétum - ráadásul a Gogli sem dobott ki semmi érdemlegeset néhány kósza kommenten kívül –, vagyis a szavazatrontásra buzdítók szeretnének inkognitóban maradni.

Véleményünk szerint mindez finoman fogalmazva sem karakán viselkedés – sőt, már-már gyanúsan gyáva.EP-választás: kevesen mennek majd el szavazni

Az érdektelenség elsődleges oka, hogy az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy mi az EP-képviselők szerepe – adta hírül az MTI bő egy hónapja.

Rekordnagyságú, 66 százalékos távolmaradás várható az európai parlamenti (EP) választásokon az Európai Unió tagállamaiban. Magyarországon 27 százalékos részvételi arányt jelzett az Eurobarométer legfrissebb felmérése.

Az érdektelenség elsődleges oka, hogy a válaszolók 64 százalékának fogalma sincs arról, hogy mi az EP-képviselők szerepe, és 59 százalékuk nem tudja megnevezni az "európai ügyeket".

A várható távolmaradás másik okaként a tanulmány azt emeli ki, hogy a megkérdezettek 62 százaléka úgy véli: a szavazás semmin nem változtat, 55 százalék pedig úgy ítéli meg, hogy az Európai Parlament nem foglalkozik eléggé az emberek mindennapi gondjaival.
 


Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. patriot 2009. június 01. 21:20
  „buggyant!
  Tényleg jobb ha otthon maradsz...”
 • 69. morcona 2009. június 01. 19:05
  „buggyant!

  Ha lenne olyan válasz,hogy EGYIK SEM akkor elmennél szavazni?”
 • 68. buggyant 2009. június 01. 13:54
  „igen... vannak még buta emberek akik azt hiszik hogy nagyon tájékozottak. Akik pedig már rég rájöttek arra hogy nem a hétköznapi emberekről van itt szó és sosem volt, sosem lesz ebben az országban, azokat nézik a buták ostobának. A bolondokházában a normálist hiszik bolondnak. Jelen helyzet kiváló példa erre. A költségétérítéses téma nagyszerűen bemutatja mekkora egyetértés is van odafönn. A mi hülyítésünkben meg pláne. Mindenki játsza a rá kiosztott szerepet magyar módra, az egyik hatalmat gyakorol, a másik köpköd rá aztán a színfalak mögött elosztják egymás közt azt ami a miénk is. Meg a "népet" is, hisz az oszd meg és uralkodj elvét már régesrég felismerték. A nép meg hisz, ki ennek ki annak, de hiába is váltják le a jelen kormányt 2010ben, csupán annyi lesz a változás hogy máshogy hívják a miniszterelnököt, és cserélődnek a húsosfazék közvetlen szomszédságában sorakozók. Akik a második ill. harmadik és további sorokban izgulnak, azok is merhetnek előbbutóbb jókora kanállal, de ami nem változik: hozzánk még az illata sem ér le. Sokan felismertük a színjáték jellegzetes elemeit. És nem veszünk részt a tilitoliban. Gusztustalan amikor választásokhoz közeledvén megjelennek a kampányfilme és óriásplakátok a csupa becsületes világmegváltó prófétákkal. Mi meg közben felnőttünk. És akármit nem eszünk meg.”
 • 67. Imcsi 2009. június 01. 11:17
  „patriot! Mivel nem szeretnék buta ember maradni, mondd meg a tutit: kire szavazzak? Hátha Te meg tudsz győzni!”
 • 66. patriot 2009. június 01. 08:04
  „Hihetetlen mennyi buta ember van!
  " nem megyek el szavazni mert nincs kire,úgy sem lesz jobb" stb és a többi ostoba közhely. Azt még valahol meg lehet érteni,hogy tüntetni nem mertek kimenni de a választás lehetőségével sem akartok élni hát az már több mint szánalmas!
  Konzerváljátok csak a jelenlegi kilátástalan helyzetet,gondolom ti szavaztátok a nyakunkra ezeket a tehetségtelen semmit érő bandát.
  Csendes többség átalakult igénytelen buta emberré,jobb is ha otthon maradtok!”
 • 65. buggyant 2009. június 01. 07:35
  „Részemről, ha nem megyek el az azt jlenti hogy nincs kire szavaznom. Nincs alternativa. És valójában nem is érdekel a dolog, hiszen ottfenn senki nem foglalkozik azzal hogy mi van ittlenn. Nagyon sokan belefáradtunk már ebbe, nem ér fel a szó, a jel, a kiabálás. Teljesen mindegy kire szavazunk, a győztes úgyis saját pecsenyéjét sütögeti amíg le nem váltják. Szerintem a részvételi arány is jelzésértékű kell hogy legyen. És nem az érdeketelenséget mutatja elsősorban, hanem ez is egy vélemény. Róluk. Ők is tudják. Amint látjuk ez meg őket nem érdekli.”
 • 64. tricse 2009. június 01. 01:03
  „Na ezt írogatom már régóta!
  Amíg nincs egy olyan válaszlehetőség,hogy egyik se addig ez az egész választgatásosdi meg szavazásosdi csak felesleges pénzkidobás!

  Lenne itt 95%-os részvétel egy "egyik sem"-mel kiegészített és számomra ezzel szabályossá és hitelessé tett szavazáson!”
 • 63. Imcsi 2009. május 31. 16:02
  „A kettő azért nem ugyanaz! Ha nem megyek el szavazni, az azt jelenti, hogy nem érdekel a dolog. Ha viszont elmegyek de érvénytelenül szavazok, az azt jelenti, hogy én választanék, de sajnos egyik sem érdemli meg, hogy a neve mellé rakjam az x-et!”
 • 62. buggyant 2009. május 30. 18:11
  „el sem kell menni szavazni. Én ugyan nem megyek, ezzel fejezem ki hogy elegem van abból hogy évtizedek óta hülyének néznek mindenkit. Egyszerűbb mint a rontott szavazat.”
 • 61. Sagittarius 2009. május 30. 13:43
  „Igen, remélhetőleg a megrögzött komcsik inkább nem mennek el szavazni (mert előbb kihúzatnák a fogukat a marhái, mint másra szavazzanak). Vagy úgy tesznek, mint az a nagyonbarom, aki ezt a rontsuk el kampányt kitalálta! (ezért marhára érdemes odamenni, végigcsinálni a procedúrát, és rontani) Saját magán kívül nem szívat meg vele senkit aki így tesz! Ez is csak egy fifikás kampányfogása a szociknak, hogy a régi jó de megkeseredett káderek szavazatai ne hogy az ellenfelet erősítsék.”
 • 60. Imcsi 2009. május 30. 13:24
  „"Aki nem megy el szavazni az a fideszre szavaz! Csak hogy értsétek!"
  Értem én, mert már hallottam: aki nem velünk van, az ellenünk van, és aki nem ellenünk van, az velünk van!”
 • 59. Domestic 2009. május 30. 13:13
  „Én a "Jobbikra" szavazok, mert ez eddig még nem volt -és kíváncsi vagyok arra, hátha végre valaki nem hazudik a választóinak (tudom, hülye vagyok és naív), de a többieket már ismerem, átéltem, megtapasztaltam... (és nekem elég volt ennyi belőlük).”
 • 58. Sagittarius 2009. május 30. 10:43
  „Támogatom !
  Aki ennyi év után sem érzi a saját bőrén, ( hogy kik azok akik kilopták a szemét, elvették álmait, butítják és éheztetik a gyermekeit, kilátástalan helyzetbe sodorták egzisztenciálisan a családját, akik miatt véres fejjel és kilőtt szemmel kell az utcákat járnia, akik eladták a talpuk alól az ország földjét, akik kimosták az agyukat, bizikat és bűnözőket állítanak példaképként elénk, akik a nemzeti médiákon át napi 24 órán át gyűlöletet szítanak,) az valóban ne menjen el szavazni, mivel ahogy eddig, most sem tudná csekély értelmével, hogy hova-kire kell jó helyre tenni az X-et!!!!”
 • 57. VargaP 2009. május 30. 07:23
  „Rontom-Bontom, és elrontom?
  Na így már tetszik:)”
 • 56. Telepathia 2009. május 30. 07:19
  „Minden párt huzzon el . Az európaramenti választás nem a FIDESZRől szól. nem fogok elmenni választani!”
 • 55. adlerzsigabá 2009. május 29. 22:13
  „Primax 48#
  "ugyan már, királylány!" : hangzott el anno a tv-reklámban. Hát hogyne volna Ön egy elfogult balos! Most már a is kitűnt, hogy végletesen és véglegesen. Azt mondja: "négy év bohóckodás". Tudja, akkor MINDEN mérés szerint a csatlakozni szándékozók közül mi voltunk az élen a gazdaság állapotát illetően. Volt jövőkép, volt remény. Sokunkban HIT és szeretet is. 7 év szoclib "hazudtunk éjjel-nappal" után most a TÖKutolsó vagyunk. Kiárusították az országot, befeküdtek a pofátlan multicégeknek, szétverték az oktatást, leüllesztettek minden értéket. Megtagadták a magyart. Ilyet egyetlen nemzet sem tenne! (Lásd határon túli magyar testvéreinkkel hogyan (NEM) bánik a magyar kormány!) Bohóckodás: az MDF, az ún. SZDSZ, az álbaloldali MSZP. No ők aztán igen. Thürmernek minden szava igaz ez ügyben! Riogatás a szélsőjobbal? Populizmussal megkiabálni a Fideszt? 45 évig a gonosz magántulajdonról beszélni, elkobozni a (többek közt zsidó) vagyonokat, államosítani mindent. Beülni az igazgatói székekbe félművelten vagy éppen bunkón. De jó elvtársnak, megbízhatónak lenni. Ez igen! Aztán most meg rossz gazda az állam? Mindent privatizálni kell? Persze kiknek a részére? A korábbi "jó elvtársaknak". Nézzenek már tükörbe!! Amúgy meg igaza van abban, hogy a Fidesz nem tett semmit. De tudja miben? A számonkérésben! Ezt sosem bocsátom meg nekik.
  Szemkilövető balosok! Most rettegnek a jobboldali győzelemtől? Érdekes: nem is annyira a Jobbiktól, hisz az a Fidesztől hozhat el szavazatokat. Persze ezt Önök - elvtársak- jól tudják! Ugye?”
 • 54. Totyis 2009. május 29. 20:08
  „Hogy lehet cigányokkal és buzikkal kampányfilmet leadni? Bűnözök és betegek! Ennyit a koszos barkós pártunkról!”
 • 53. xo16zy 2009. május 29. 19:47
  „morcona
  Najóvanmána! Sok volt a munka mára :-)
  Hát majd akárki másra szavazok, de elmegyek!”
 • 52. morcona 2009. május 29. 19:29
  „50. hozzászólás xo16zy 2009.05.29. 17:51

  "45. morcona 2009.05.29. 17:08
  Aki nem megy el szavazni az a fideszre szavaz! Csak hogy értsétek!"

  MIIICSODAAA? Mi ez az baromság? Ki az a normális ember, aki a zorbánviktorra és maffia sleppjére tenné a szavazatát?!? Ha a Jobbik - mint egyetlen reális és jövőbemutató alternatíva nem lenne - akkor inkább megszavaznám, hogy Slota legyen Magyarország királya, minthogy az orbán még csak a hatalom közelébe is kerüljön!

  Erről beszéltem! A Fidesz szavazók mind elmennek,ergo aki nem megy és nem szavaz másra--AKÁRKI MÁSRA-az elősegíti a nyerésüket! Na!”
 • 51. soproni 2009. május 29. 18:41
  „Vicces! Ez egy felnőtt ,értelmes és kulturált ember ötlete volt?”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszló holttest a vasúti töltésnél

A helyi polgármester értesítette a rendőrséget, hogy a Vas megyei Nagysimonyiban a vasútállomás… Tovább olvasom