Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Eldőlt, de még nem beszélnek

Információink szerint megköttetett a koncessziós szerződés az állam és Euro Vegas beruházói között: ezt a befektető egyelőre üzleti érdekek miatt nem kommentálta. Viszont azt ígérte: szeptember közepén nyilvánosság elé áll terveivel.
A Pénzügyminisztérium júniusban közzétette a kaszinókoncesszióra kiírt pályázat eredményét, a nyertes cég ezzel zöld utat kapott a kaszinókomplexum működtetéséhez. Eszerint a Venetian Hungary Limited nyerte el a legfeljebb öt játékkaszinóból álló szerencsejáték-komplexum húszéves koncessziós üzemeltetésének jogát. Az elsőkategóriás kaszinó üzemeltetésére kiírt koncesszió Győr és Sopron kivételével Győr-Moson-Sopron megye meghatározott településeire szól. A kiírás szerint az első kategóriába tartozó játékkaszinókban legalább száz játékasztalt és ezer pénznyerő automatát kell üzemeltetni. A beruházásról egyelőre annyit tudni, hogy első ütemben több mint 400 millió euróból három szálloda épülne óriáskaszinóval, éttermekkel, vendéglátóhelyekkel, üzletekkel. Az Euro Vegas beruházói egyelőre nem álltak a nyilvánosság elé, kilétüket hivatalosan titok fedi. A Kisalföld információi szerint a koncessziós pályáza ton nyertes Venetian Hungary Limited tulajdonosa az amerikai székhelyű Las Vegas Sands nevű cég. A társaság jelenleg Las Vegas két meghatározó komplexumát – a Venetian Casinót és a Palazzo Casinót – működteti, emellett a makaói Sands Macao Casino is a tulajdonukban van.
Schmatovich Mátyás bezenyei polgármester a két héttel ezelőtti falugyűlésen kijelentette: augusztus 20-ig eldől, hogy az állam és a befektetők megkötik-e a koncessziós szerződést. „Ha biztosítottnak látják a megaprojekt megvalósulását, akkor ennek nem lesz akadálya” – állította.
Nos, a határidő lejárt, tegnap a polgármesternél rákérdeztünk: helytálló-e az információnk, miszerint a kontraktus megköttetett? Schmatovich Mátyás elhárította a választ, s a beruházó itteni jogi képviselőjéhez, dr. Lascsik Ágostonhoz irányított bennünket. A mosonmagyaróvári ügyvéd először türelmet kért, majd az osztrák nagyvállalkozó, Hans Asamer válaszát tolmácsolta: „Egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az információt üzleti érdekekre hivatkozva.” Annyit üzent még: szeptember 15-én a nyilvánosság elé állnak terveikkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom