Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Elbocsátották a terhes nőt bántalmazó villamosvezetőt

Elbocsátották a BKV-tól azt a villamosvezetőt, aki hétfőn egy terhes nőt bántalmazott.
Elbocsátották a BKV-tól azt a villamosvezetőt, aki hétfőn egy terhes nőt bántalmazott - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a BKV Zrt. a szükséges vizsgálat lefolytatása után csütörtökön azonnali hatályú felmondással megszüntette a munkaviszonyát annak a villamosvezetőnek, aki hétfőn egy szabálytalanul közlekedő gyalogost bántalmazott.

Mint írták, a villamosvezető viselkedése nem összeegyeztethető a társaság szolgáltatói tevékenységével. A nő szabálytalanul lépett a villamos elé, de mint hangsúlyozták, "egy terhes anya bántalmazására nem adhatunk felmentést és nem találhatunk rá alapos, mentő indokokat".

A BKV az esetről korábban úgy számolt be, hogy a 4-es villamos vezetője egy baleset elkerülése után az őt ért sokk hatására sajnálatos módon elvesztette az önkontrollját, és pofon ütött egy gyalogosan közlekedő terhes nőt.

Két nő a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tilos jelzés ellenére a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett. A járművezető a baleset elkerülése érdekében azonnal vészfékezett.

A jármű megállt, de ekkor a villamosvezető azt észlelte, hogy az egyik nő eltűnt a látóteréből. Ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön arról, sikerült-e elkerülni a balesetet - írták az eset körülményeiről.

Az ekkor már a járdaszigeten álló két nővel a villamosvezető szóváltásba keveredett. A jármű vezetője az ijedség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki - saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott, és a hasát fájlalta. Ekkor derült ki, hogy hat hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, és a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

A közlekedési társaság hozzátette: a járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért.

A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Jandex 2013. június 22. 19:57
  „23. andritz 2013.06.21. 22:07
  Mit tudnál egy két kézzel "beintős" retkes kokeróval jóvátetetni??? Húzzon haza, ott nem jár villamos!/csak szent tehenek!/”
 • 26. Mankapunka 2013. június 22. 16:42
  „Tényleg nem ütnie kellett volna, csak odarakni a fejét a forró vaskerekekhez, és megnyalatni vele. Az hatásosabb lett volna.”
 • 25. zolikom 2013. június 22. 06:56
  „Arról nem hallani, hogy a nő ellen KRESZ szabálysértés és a közúti közlekedés veszélyeztetése címen eljárás indult volna?”
 • 24. Jandex 2013. június 22. 03:41
  „Nem csak az otthonszülést de már az otthonterhességet is támogatom, mindenki "OTTHON" szüljön és maradjon is ott! :)))”
 • 23. andritz 2013. június 21. 22:07
  „Szerintem is jó lenne, ha minden érintett megpróbálná, ha nem is meg nem történtté, de jóvá tenni, ezt az esetet.
  Biztosan van egy mindenkinek jó vagy elfogadható megoldás, még ha utólag is.”
 • 22. scilla 2013. június 21. 21:51
  „Nagyon nem vagyok híve semmiféle megütésnek, de azért ez az elbocsátás elég drasztikus... Oké, legyen higgadt az a sofőr (??? Miután frászt kapott, hogy egy <moderálva> majdnem alá került, és akkor még bemutat neki??? Na, azért kíváncsi vagyok, hogy hány ember kapcsolt volna, mikor ösztönösen megindul a keze, hogy hoppá, nem szabad megütni...) Kapjon egy fegyelmit, mert hát mégiscsak, nah.... Aztán hadd végezze tovább a dolgát. Emiatt kicsinálni valakit?! Aztán, ha az a <moderálva> akarja, indítson pert ellene, szerintem ember nincs, aki ezt akár testi sértésnek venné a körülményeket mérlegelve. Megesik valóban, hogy figyelmetlen az ember, velem is előfordult, hogy majdnem a kamion elé léptem, nem győztem pillogni, hogy bocsika, miután visszaugrottam és elment előttem... és közben erőteljesen önkritikát gyakoroltam, hogy milyen béna vagyok... holott hát zebra volt, és nem is lámpás zebra, csak sima... de akkor is, a gyalogosoknak is figyelni kell, ha közel van a jármű, nehogymá vészfékeznie kelljen. Csak hát manapság mennek az emberek át a zebrán (jó esetben zebrán), és marhára ráérnek lötyögni, mert csíkok vannak alattuk... Pedig ez is egy alap lenne, hogy tekintettel vagyunk a másikra - akár autóban ülünk, akár villamoson, akár gyalogolunk. És nem bemutatunk a másiknak, miután ráhoztuk a frászt... Szóval, nem vagyok híve a pofozkodásnak, de egy hirtelen felindulásból elindult makarenkóitól nem lesz semmi baja senkinek. A terhesség meg tök mindegy, mert ezt csak a hatásvadászat miatt hangsúlyozzák. Ha terhes, akkor felelős a magzatáért is, tehát figyeljen jobban. Csóri pasival meg senki nem foglalkozik, hogy bár nem terhes, de gyerekestül hogyan oldja meg az életét meló nélkül??? Remélem, talál munkát, és minden rendben lesz. A <moderálva> meg szálljon magába.... Minimum jelentkezhetne a BKV-nál, hogy ugyan már... semmi gond, megérti, vegyék vissza.”
 • 21. andritz 2013. június 21. 20:52
  „Nehéz helyzet, de ütni nem szabad...”
 • 20. Legs 2013. június 21. 16:29
  „férfi az Index.hu-nak beszélt az esetről.

  ,,Tudom, hogy én nem az az ember vagyok, aki azt a pofont adta" - mondta az Indexnek a villamosvezető. ,,Nagyon kihegyezett helyzet volt, csak azt tudtam, hogy itt nem tudok megállni" -, idézte fel a fékezés előtti másodperceket. ,,Becsuktam a fülemet, és vártam a koppanást."

  Azt mondta, nem azért szállt le, hogy megverje a nőt, hanem azért, mert azt hitte, hogy alatta vannak. ,,Úgy szálltam ki a fülkéből, hogy két embert megöltem, Úristen, alattam vannak, gondoltam".

  ,,A villamos előtt azt láttam, hogy a két nő vigyorog a helyzeten, sőt az egyik a középső ujját is bemutatta" - emlékezett vissza a férfi. ,,Akkor csattant el a pofon", viszont anyázásról szó sem volt, mondja.
  Azóta nem tud aludni

  "Utána leroskadtam a fülkébe, sokkos állapotba kerültem. Az egyik utas oda is jött hozzám, hogy hívjon-e mentőt, de a többiek csak azt hajtogatták, hogy menjünk már tovább, menjünk már tovább, ezért elindultam" - mondta. A végállomásra érve kijelentette, hogy nem tud tovább vezetni, ott várta meg a rendőröket.

  A sokk azóta sem múlt el a férfi szerint: nem tud aludni és folyamatosan ez az eset jár az eszében. Gyógyszeres kezelést kap, erős nyugtatót szed. Mint mondja, húsz éve vezet villamost, voltak kisebb koccanásai, de ilyen esete még sosem.”
 • 19. tricse 2013. június 21. 15:58
  „Középső ujját felemelve bemutatott az életüket megmentő sofőrnek és még neki állt feljebb? Azt a pofont a jó édes apukájának kellett volna alkalmaznia a kedves lányán korábban!”
 • 18. oxana 2013. június 21. 15:22
  „17. bobinett

  Szerintem örüljön a kismama, hogy nem ütötte el a villamos (még leendö anyukáknak is ismerni kellene a zöld és piros lámpát). Egy pofontól még megszülhet. De a villamosvezetö elveszítette állását. Mert Ön szerint "nögyülölö" volt. Szép felfogás, mondhatom.”
 • 17. bobinett 2013. június 21. 14:33
  „Döbbenetes, hogy mennyi nőgyűlölő él ebben az országban. Ha a saját anyját ütötték volna így, amkor vele volt terhes, vagy a várandós feleségét, akkor is ennyire pártolná a villamosvezetőt? Sajnos sok nő is asszitsztál ehhez a primitív macsó mentalitáshoz (viszem apukának a sört a tévé elé, mert hát elfáradt szegény a napi melóban), amikor külön folklórja van a nők szidalmazásának.”
 • 16. oxana 2013. június 21. 13:44
  „11. zsi-ci

  "ráadásul csak egy külföldit ütött meg". Ezt hogyan kell érteni? Mi a különbség egy külföldi és egy magyar gyalogos között?”
 • 15. kamep 2013. június 21. 12:18
  „Tipikus BKV mentalitás. Azt kéne krugni aki ilyen döntést hozott. Egyébként mikor megállt a villamos kiszállt a sofőr, azthitte, hogy elütötte a nőt. Amikor meglátta hogy nemtörtént tragédia akkor kérdőre vonta a nőt, mire az a középső ujjával bemutatott a soförnek. Nemkell csodálkozni hogy bántalmazta. Szerintem még a BKV igazgatója is így cselekedett volna. Sza.házi társulat remélem csődbe mennek....”
 • 14. Pedró 2013. június 21. 11:36
  „Ovinkor!
  Nem észrevenni egy sárga b@szott nagy villamost, az nem figyelmetlenség kategória te nagyokos!!!

  Az eset tanulsága: Nem vészfékezni, elütni!!!
  Nincs kirúgás, sőt! Fizetett rehabilitáció van és nem a vezetőt hozták volna ki hibásnak az tuti!!!”
 • 13. Lacika62 2013. június 21. 10:44
  „10. Ovinkor 2013.06.21. 10:22 Huuh most kell megijedni???”
 • 12. FehérkalaposTroll 2013. június 21. 10:39
  „Eset leírás:
  Egy terhes, felelőtlen nő gyermeke életét veszélyeztetve, piros lámpánál, körültekintés nélkül akart átkelni az útesten.
  Gyermeke és saját életét a gyorsan reagáló villamos vezetőnek köszönheti. Aki miután leszállt és meggyőződött arról hogy nem történ tragédia, a figyelmetlen, több ember életét veszélyeztető anyát helyszíni büntetésben részesítette. Majd elellenőrizte a villamos utasainak állapotát, fizikai épségét. Az intézkedés közben az utasok üvöltve a tovább haladást sürgetek.
  Az eset után nem sokkal a munkáját tovább végezni mentálisan ne, tudta.

  Határozat:
  A vezető több hibát is vétett, ezért azonnali hatállyal elbocsátom és külföldii munkavégzésre kárhoztatom.

  Indoklás:
  A vezetőnek elsősorban a BKV utasainak biztonságáról kellet volna meggyőződnie ez lett volna az elsődleges feladat. Mentális képességiben megmutatkozó gyengeségei, állampolgári kötelezettségei fizetett munkaidőben való végzése, ezzel az utasok idejének ellopása és 20 éves tisztességes munkavégzése.

  Mellék büntetés:
  A Terhes barátnőjét nem büntette meg, illetve a mindenkori törvények szerint két büdös nagy pofon a minimum büntetési tétel. Ezért mellékbüntetésként lakása és minden vagyontárgya elkobozandó egzisztenciális nyomorban taszítandó ö és gyermeki is az idők végezetéig. A majdnem halott Terhes és barátnőjének nyílása természetesen nyalandó, testi sértés okán ezer millió Ft kartérítéssel jutalmazandó mivel sikerült egy munkás ember életét tönkre tenni. A köz véleménye meg le van bélsározva.

  Az Ész Megáll hivatal. (ocsmányul lopni lehet, életszerűen cselekedni nem)”
 • 11. zsi-ci 2013. június 21. 10:25
  „Durva!
  Egy pofonért elvenni a munkáját és a megélhetését!!
  ráadásul csak egy külföldit ütött meg!”
 • 10. Ovinkor 2013. június 21. 10:22
  „Az előző hozzászólók semmiképpen se legyenek figyelmetlenek közlekedés közben!

  Ha esetleg hibáznak, akkor az ijedségen túl értesítsenek, hogy jogos fülesüket megkaphassák tőlem. Ne féljenek, nem fogom majd vissza magam...”
 • 9. apacsabi 2013. június 21. 10:20
  „Én tuti nem bocsátottam volna el azt a sofőrt. Tettlegességért adtam volna neki 50.000 Ft pénzbírságot, a nőnek pedig 100.000 Ft bírságot a KRESZ be nem tartásáért. Aztán legközelebb nem lép a villamos elé és főleg nem mutogat!”
 • 8. Jandex 2013. június 21. 10:10
  „Nem színes fémtolvajfeleségek voltak? /igazán kár a féket koptatni ezekért!/”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyógyszerészek után az államé lehet a patikatulajdon elővásárlási joga

Ha a gyógyszerészek nem élnek a lehetőséggel, akkor az államé lehet a patikatulajdon elővásárlási… Tovább olvasom