Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Elbocsátások várhatók a közszférában

Elbocsátások várhatók a közszférában

A jövő évre tervezett hiánycél elérése érdekében további létszám-racionalizálásra lehet számítani a közszférában.

mti - 2012.09.14. 06:58
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A jövő évre tervezett hiánycél elérése érdekében további létszám-racionalizálásra lehet számítani a közszférában - írta pénteki számában pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Magyar Hírlap.

A lap szerint egyfelől megszüntetik azokat a státusokat, amelyeket jelenleg sem töltenek be, másfelől több ezer fős leépítés is megvalósulhat mind az államigazgatási apparátusban, mind pedig az önkormányzatoknál.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a létszámcsökkentés elsősorban a minisztériumi háttérintézményeket érintheti komolyabban.

Azt írták: a kormány 2015-ig ebben a körben a bérköltségeket is befagyasztja. Számítások szerint mintegy tízezer közszolga
elbocsátásával 40–45 milliárd forint spórolható meg évente - tették hozzá.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 21 hozzászólás
Moderálásra küldöm 21. Tmoha 2012.09.15. 17:16

kocsoggorog kár,hogy nem folytatta tovább. A képviselők eddig egy főt alkalmazhattak, a csökkent parlamentben hármat, a megyei önkormányzat helyett kormányhivatalok, a polg. mesteri hivatalok létszámcsökkentése után a járások kialakítása, miniszterelnöki hivatal létszám és béremelés, milliók a saját fotósnak, fogorvosnak, beszédíróknak, de még lehetne folytatni.

Moderálásra küldöm 20. segítő 2012.09.15. 06:25

Hát jó ébredés ezt olvasni. megint szoronghatunk, belecsúszunk e a leépítésbe. mert ahol hozzá nyúlnak mindíg a létszámhoz az az eü és az idős ellátás. a munka nő a létszámot meg csökkentik. :-( szomorú vagyok.

Moderálásra küldöm 19. kivagyokén 2012.09.14. 17:56

MEGVÉDJÜK A MUNKAHELYEKET...........
..........Számítások szerint mintegy tízezer közszolga elbocsátásával.........

Micsoda védelem?!

Agent igazad van. Nálunk ahivatali ügyintézés bizony valóban vízfejű. Valóban rengeteg felesleges ember van.

Csak az a baj azokból egyet sem fognak kirúgni. szijjárrtó "megmondó" petike, selmeczi "kiflitolvaj" gabika, gíró "semmirevaló" andriska (szándékos kisbetű) és kis barátai az abszolút nem pofátlan milliós juttatásaikkal a helyükön maradnak, és biztos lehetsz benne a juttatásaik emelkedni fognak. Aki viszont repül az majd a Marika, Józsi, Pisti akik men túl acélos munkabérért végezték a munkájukat, akik pedig maradhatnak, még több lesz a munka, csak a pénzük nem! És még hálásak is lehetnek, hiszen nem őket rúgták ki!

Itt ez a probléma

Moderálásra küldöm 18. cserepesvirag 2012.09.14. 17:03

Nem jogállamban, hanem jogászállamban élünk. A hatóságoknál nem az érdemi, feladatorientált, beruházásbarát, ügyfélközpontú műszaki ügyintézés folyik, hanem a rengeteg felesleges jogász aktatologatása azért, hogy magát próbálja levédeni, hogy miért ne kelljen dolgozni és végre döntést hozni. Az ilyen ügyintézéstől utálja meg az ügyfél a hatóságokat. A másik dolog pedig a minisztériumok dilettantizmusa. ebben a "viktoriánus" diktatúrában nincs helye észnek, érveknek, szakmaiságnak, láncos kutyák mind a közszolgák.

Moderálásra küldöm 17. tmm 2012.09.14. 16:05

Az a baj (tisztelet a kivételeknek) hogy a közszolgálatban sokan pihenőhelyet értenek. Az agyrém kerülget amikor az aktatologatással megy el az idő és egyszerűen nem tudok dolgozni, mert a hivatalokban töltöm a napomat eszement papírok kitöltésével.
Nem hogy 10 ezer embert kellene elküldeni hanem egyszerűen megfelezni a létszámot és akkor a maradók vagy dolgoznak vagy elmennek és végre oda kerülnek olyanok akik dolgozni is akarnak. Persze lehet hivatkozni, hogy a jogszabály írja elő a papírozást, de ez kamu. Nem kicsit kamu. Egy csomó ügyben (gépjármű, ingatlan) sokszor csak azért kell papírokat beszerezni, hogy az irodakukac levédje magát és ő követeli meg.
Ha rákérdezel nála, hogy ezt meg ezt a papírt melyik jogszabály írja elő, nem tudja megmondani, a válasz: így szoktuk csinálni....

Moderálásra küldöm 16. dödike 2012.09.14. 15:39

A baj az hogy szokás szerint onnan küldenek el embereket ahol amúgy is sok a meló ,mert azokat a munkákat nem a bennfentesek végzik.A léhűtők meg a sok "tanácsadó" röhög a markába.

Moderálásra küldöm 15. apokalipszis 2012.09.14. 14:55

13.kerteszb 2012.09.14. 12:03

Összeségében csökkentés lesz!Te a Marson élsz?))

Moderálásra küldöm 14. zsír.a.buli? 2012.09.14. 14:29

remélem a győri önkormányzettól is elküldenek néhány semmirekellőt.

Moderálásra küldöm 13. kerteszb 2012.09.14. 12:03

12: aztán kapnak ugyanannyi pénzért járási pozikat...te aHoldon élsz?

Moderálásra küldöm 12. kocsoggorog 2012.09.14. 11:19

_Zoli_ te nem olvasol híreket, ugye?
Mintha az eddigi 376-ról éppen ez a kormány csökkentené 200-ra az ogy képviselők számát. Megszünik a megyei közgyűlés (megyénként kb. 40 ember). A helyi képviselőtestületek kb 40%-kal csökkentek. Ez kő kemény intézkedéssorozat, nem hiszem hogy a fideszesek nagyon ugrálnának örömükben, csak KELL, mert nincs pénz. Ez a kormány pedig meg meri lépni...


21 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...