Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Elbocsátások a Rábánál

A Rába Futómű Kft. ebben az évben mintegy 180, közvetlenül a termelésben foglalkoztatott új munkavállalót vett, illetve vesz fel. Ezzel egyidejűleg, a versenyképesség javítása érdekében, megválik 330 alkalmazottjától – adja hírül a cég hétfői közleménye.
A szükséges átképzést vállalók mindazonáltal számíthatnak a termelésben való továbbfoglalkoztatásra – derül ki a tájékoztatóból. A várhatóan két lépcsőben megvalósuló létszámleépítést a munkaügyi központtal közösen, a kollektív szerződésben rögzített juttatásokkal, támogatásokkal hajtja végre a cég.

Az indoklás szerint a Rábánál 2002-ben kezdődött vállalati folyamatelemzés eredményeként döntöttek a „közvetlen termelői létszám javára végrehajtandó arányváltoztatásról". A Futómű kft. ennek megfelelően az év első félévében 110 produktív munkavállalót vett fel, és számukat még további hetvennel bővíti. A cég megállapítása szerint azonban a termelésben közvetlenül foglalkoztatott állomány még így sem tudja eltartani a jelenlegi nem termelő létszámot.

A létszámleépítés közben a Rába Futómű Kft. szorosan együttműködik a munkaügyi központtal, hogy a munkavállalók folyamatosan tájékoztatást kapjanak az átképzési, illetve álláslehetőségekről. A munkaügyi központ az érintett munkavállalók részére külön ügyfélfogadási időt biztosít, és a társaság irodaépületében külön helyiségben nyújt lehetőséget a konzultációra.

A távozók számára a Rába Futómű Kft. biztosítja a kollektív szerződésben rögzített összes járandóságot, illetve ezen túl is törekszik a lehető legrugalmasabb megoldásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs többé Internet Explorer a Macintosh gépekhez

A Microsoft pénteki bejelentése szerint az Internet Explorer a jövőben nem lesz… Tovább olvasom