Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elbocsátás helyett rövidebb munkaidő

Csökkentett munkaidővel, az ehhez igazodó alacsonyabb keresettel próbálják meg elkerülni az elbocsátásokat német vállalatok az Európai Foglalkoztatási és Szociális Hírlevél legújabb számában közölt beszámoló szerint.
Csökkentett munkaidővel, az ehhez igazodó alacsonyabb keresettel próbálják meg elkerülni az elbocsátásokat német vállalatok az Európai Foglalkoztatási és Szociális Hírlevél legújabb számában közölt beszámoló szerint. Az átmeneti keresletcsökkenés időszakában vehetik igénybe a cégek ezt a lehetőséget. A Szövetségi Foglalkoztatási Hivatal (BA) legfeljebb féléves időszakig a csökkentett munkaidőért fizetett nettó bér, illetve a korábbi teljes munkaidővel elért nettó bér közötti különbség 60-67 százalékát fizeti ki a dolgozóknak.

Németországban nemcsak az ipar, az építőipar területén, de a szolgáltató szektorban is gyakran igénybe veszik ezt a lehetőséget. Igazolódott, hogy így általában leépítések nélkül is kivárható az újabb piaci kereslet időszaka.

A kedvezményt akkor vehetik igénybe a cégek, ha több, a szociális ügyekre, a foglalkoztatásra vonatkozó előírást is teljesítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportszeretet és gazdaság

Magyarországon a sportcélú nagy létesítmények létrehozása állami pénzek nélkül szinte elképzelhetetlen. Szerencsére akadnak olyan vállalkozók, akik döntenek, majd belevágnak, építenek, és azért üzleti érdekeiket szem elől soha nem tévesztve alkotnak. Rigó László ilyen ember.Jóvoltából Győr a DAC-pályától karnyújtásnyira százmilliós sportcentrummal gazdagodott. Tovább olvasom