Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Elbocsátás az Arvitnál

Több hitelező indítványára felszámolási eljárás indult az Arvit rt. ellen – adta hírül a Kisalföld június 6-i számában. Pálinkás Tamás, a felszámoló Csabaholding Kft. területi igazgatója most 93 dolgozó elbocsátását jelentette be.

A jelenleg 209 munkavállalót foglalkoztató hűtőipari cég a dolgozóknak csoportos létszámleépítés keretében mond fel. Az augusztus végéig lezáruló elbocsátásokra azért kerül sor, mert a Csabaholding a felszámolás ideje alatt csak a nyereségesen végezhető termelés folytatásához járul hozzá. Nem ilyennek minősítették a gyümölcs- és zöldségfeldolgozást, ezért ezeknek a termékeknek az előállítását megszüntették.
Az idei szezonban a paraj, a sóska és a paradicsom feldolgozását és a tésztaféleségek gyártását folytatják.

A győri cég a becslések szerint mintegy 800 millió forint adósságot halmozott fel. Már egy hónappal ezelőtt is nyilvánvaló volt, hogy leépítésre lesz szükség. Akkor a felszámoló úgy becsülte, hogy a dolgozók több mint 20 százalékától kell megválnia az Arvitnak. A tegnapi hír szerint tehát jóval több, a dolgozók mintegy 46 százaléka kényszerül másutt megélhetéshez jutni.

Csia László, a kft. ügyvezetője elmondta: a szükségtelenné vált berendezéseket, gépeket, a felhalmozódott készleteket és az Arvit márkanevet pályázat útján szándékozzák értékesíteni. Az első hirdetés a Cégközlönyben már megjelent. Az ügyvezető szerint a gépeket, készleteket magában foglaló könyv szerinti vagyon elérheti az Arvit tartozásainak nagyságrendjét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Bajban van az Arvit (2004-06-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aratják a lila lélekvidítót

Pannonhalmához az illatok közül leginkább a gyógyító levendulaolajé kötődik. Alapanyagát, a… Tovább olvasom