Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Elásott emberek: a gyanúsítottat Szerbiában már többször elítélték

Bácsföldvári (Backo Gradiste) illetőségű az a szeb férfi, akit a magyar rendőrség a csepeli gyilkosságsorozat egyik elkövetőjeként őrizetbe vett.
A Blic című belgrádi lap szerdai közlése szerint a 38 éves Dragan Bajicot Szerbiában már többször elítélték különböző bűncselekmények miatt.

"A szerb állampolgárságú Dragan Bajic a vizsgálat során, amelybe az FBI is bekapcsolódott, azt állította magáról, hogy macedón nemzetiségű, és egy 39 éves Aleksandar Mencev nevére szóló eredeti dokumentumot találtak nála. Fennáll a gyanú, hogy Bajic három álnevet használt" - olvasható a Blic internetes portálján.

Bajicot azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi házaspárral együttműködve a Csepel-szigeten kirabolt, majd élve eltemetett több embert.

"A szörnyű bűncselekmény augusztus 11-én derült ki, amikor egy 31 éves romániai férfinak, akit Dragan Bajic és tettestársai kifosztottak, majd élve eltemettek, sikerült kiásnia magát, és elmenekült a helyszínről" - írja a Blic.

Az újság megszólaltatta a gyanúsított lánytestvérét, aki a vajdasági Bácsföldváron él.

"Dragant utoljára hét évvel ezelőtt láttam, a nagybecskereki börtönben. Nem sokkal később megszökött a börtönből és azóta se nem láttuk, se nem hallottunk róla" - mondta a Blic munkatársának Nadica Bajic, akinek arról sem volt tudomása, hogy bátyját mivel gyanúsítják.

"Közülünk senki, a szülők sem tudják mi van Dragannal. Ezért nem tudok többet mondani erről" - tette hozzá a nő, aki Dragan szűkebb családjának tagjaival együtt él Bácsföldváron. Dragan Bajic viselt dolgairól Szerbiában vastag dossziéval rendelkezik a rendőrség. Tízegynéhány alkalommal elítélték már okirat hamisítás, autólopás, rablás és egyéb bűncselekmények miatt - írta a belgrádi Blic.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok: A koronatanú visszavonta volt szeretőjére tett terhelő vallomását

Visszavonta az elsőrendű vádlottra vonatkozó, a nyomozati vallomása során tett terhelő vallomásainak… Tovább olvasom