Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Elárverezték a köztéri teheneket

Ilyenre sem volt még példa: 43 tehenet árvereztek el a Művészetek Palotájában csütörtökön. Az árverésre bocsátott Cow Parade tehenek induló ára 200 ezer forint volt. A licitálásból befolyt összeg 19 millió 540 ezer forintot tett ki.
ef Zámbó István alkotása. Fotó: cowparade.hu
Ilyenre sem volt még példa: 43 tehenet árvereztek el a Művészetek Palotájában csütörtökön. Az árverésre bocsátott Cow Parade tehenek induló ára 200 ezer forint volt. A licitálásból befolyt összeg 19 millió 540 ezer forintot tett ki. A rendezvényen - amelyet Winkler Nóra vezetett - számos híresség, énekesek, táncosok, tévésztárok, valamint milliomos üzletemberek illetve megbízóik jelentek meg. Mindössze két tehén nem talált gazdára. Az árverési rekordot ef Zámbó István Tehén szimbólumokkal című alkotása tartja 1 millió 700 ezer forinttal. Az aukción bárki részt vehetett, aki előzetesen regisztrált, azaz jelezte szándékát a szervezőknek.

Az árverés jótékony célú volt: a 41 tehén árának a felét a Mosolyország és a Bátor Tábor alapítványoknak utalják át a szervezők. A Cow Parade projektet külföldről importálták. Az árverés ötlete is külhonból származik.

A külföldi aukciókon akadt olyan tehén, amelyért 125 ezer eurót, azaz 34 millió forintot fizettek ki. Az első budapesti Cow Parade projektet összességében sikeresnek ítélték a közelmúltban tartott sajtótájékoztatón a rendezők, annak ellenére, hogy több szobrot megrongáltak a fővárosban.

A tehenek alkotói között a legkülönfélébb műfajban alkotó művészeket lehet találni: Bukta Imrét, Hencze Tamást, Szurcsik Józsefet, Zoób Katit, vagy a Ruttka Andrea-Ráday Mihály alkotópárost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom