Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Elakadt Brüsszelben a jobbikos kémügy

Egyelőre nemnek fér hozzá azokhoz az anyagokhoz, amelyek alapján el tudná dönteni, jogos-e a magyar ügyészség Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó kérése.
Új helyzetet teremthet az ügyészség szerint kémkedéssel gyanúsítható Kovács Béla ügye az Európai Parlamentben (EP), a jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését tárgyaló parlamenti bizottság munkáját ugyanis hátráltatja, hogy egyelőre tisztázatlan, jelentéstevőjük milyen nyomozati dokumentumokba kaphat bepillantást anélkül, hogy ezzel államtitkot sértene – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerdai cikke szerint Brüsszel egyelőre nem fér hozzá azokhoz az anyagokhoz, amelyek alapján el tudná dönteni, jogos-e a magyar ügyészség Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó kérése. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség (LÜ) szóvivője a lapnak megerősítette, hogy az LÜ ebben az ügyben folyamatos kapcsolatban áll az Európai Parlament illetékeseivel.

Polt Péter legfőbb ügyész az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt kérte Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését Martin Schulztól, az EP elnökétől. A politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat - idézi fel az újság.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy eddig hasonló, államtitkokat érintő ügyben még nem kérték EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódnak a devizahiteles perek, több perben is ítélet várható

A törvényben meghatározott határidőig, vagyis szeptember 24-ig valamennyi pénzintézeti kereset… Tovább olvasom