Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Elakadt a lift egy sebesült rendőrrel a kórházban

Elakadt egy életveszélyesen megsebesült rendőrrel a lift szerdán a Borsod megyei kórházban, a tűzoltók, az intézmény vezetőjének közlése szerint, szétverték a felvonót.

A lift egy fiatal rendőrmesterrel és hozzátartozóival akadt el. A 23 éves rendőr életveszélyesen megsérült, amikor korábban fejbe lőtte magát.

Csiba Gábor, a miskolci kórház főigazgató-főorvosa az MTI-nek felháborítónak nevezte, ahogy a tűzoltók gyakorlatilag "szétverték" a felvonót. Közölte: a kórházat nem értesítették az elakadt liftről, a rendőrök a tűzoltókat hívták, holott az intézménynek is van kárelhárító rendszere.

Mihelyst a kórház értesült a hibáról, a szerelő negyedórán belül a helyszínen volt, de akkorra már szétverték a liftet. A kár nagyjából hárommillió forint - közölte. Csiba Gábor ugyanakkor hozzátette: a beteg a fontos, nem a lift, de az eljárás "kicsit furcsa" volt.

A felvonóban ugyan nem volt vészcsengő, de hát mindenkinél van mobiltelefon - mondta a kórház vezetője. Közölte: a sebesült rendőr életveszélyes állapotban van.

A miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrségről kapták a jelzést a liftbe szorult, életveszélyes állapotban lévő betegről.

Bódi Zoltán hozzátette: a kiérkező tűzoltók kézi szerszámokkal felfeszítették a felvonó ajtaját, mert az volt a céljuk, hogy a sebesült rendőr mihamarabb a műtőbe kerülhessen.

Olvasóink írták

 • 5. jocó1234 2011. április 12. 21:22
  „remélem legközelebb majd csiba gábor úr szorul a felvonóba sérülten. akkor majd szólhat a tűzoltóknak, hogy ne verjék szét a tetves liftjét, hanem várják meg míg elpatkol : )”
 • 4. Losba 2011. április 08. 13:36
  „..le a kalappal ismét a TŰZOLTÓK előtt...15 perc !!!! alatt oda értek, elvégezték a munkájukat !!”
 • 3. Goldmund 2011. április 08. 13:20
  „Egyetértek az előttem szólókkal!
  El se tudom képzelni, hogy vészcsengő nélkül egy lift szabályos lenne.
  "a szerelő negyedórán belül a helyszínen volt, de akkorra már szétverték a liftet"
  Erről annyit, hogy negyed óra kritikus lehet egy életveszélyes állapotú betegnél.”
 • 2. Hyppolit 2011. április 07. 09:34
  „A cél szentesítette az eszközt.Ha kell, a tűzoltók egy-egy karambolnál is darabokra szedik a sérült járműt, csakhogy a sérült mielőbb szakértő kezekbe kerüljön. Így van ez a világon mindenhol.Nagyon meglep mind emellett a kórház főigazgató állásfoglalása, hiszen az alap-probléma náluk indukálódott.Arról nem is beszélve, hogy az ócska liftjük jópár tűzoltónak adott elkerülhető munkát, akik az "állami" nagy közösből kapják a fizetésüket, vagyis az adófizetők guruló forintjaiból.Ezek után meglepne, ha az Igazgató a helyén maradna...”
 • 1. Stive 2011. április 07. 00:25
  „Szerintem meg az felháborító hogy nincsenek karbantartva rendszeressen a felvonók,nincs vészjelző,ami érdekes,és ami bár nem ide tartozik,de sok hiányoság van a korházakban,pl. a győriben hiánycikk a wc papír,ami a mai világban alap higéniás követelmény(látogatók,betegek számára egyaránt!)...de lehetne még kutakodni....sajnálatos hogy a lift értékével vannak elfoglalva,és érdekes a tűzoltók gyorsabbak voltak mint a korházban az információ!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új cafeteria-elemeken is dolgozik a kormányzat a SZÉP-kártya mellett

Kifejezetten az idegenforgalomra koncentrál a július elsejétől kézbe vehető Széchenyi Pihenő… Tovább olvasom