Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Elajándékozza vagyonát a multimilliomos skót üzletember

A skót Sir Tom Hunter már eddig is 125 millió fontot fordított jótékony célokra, de célja, hogy felajánlásaival még életében elérje a bűvös egymilliárdos álomhatárt.
Sir Tom Hunter nem csak Skócia leggazdagabb embere, hanem minden bizonnyal a világ leglelkesebben adakozó milliomosa is. Az Ayrshire-ben született Hunter egy boltos fiaként nőtt fel, és maga is jó kereskedői vénával rendelkezik.

Kezdetben a garázsában tárolt furgonból árult edzőcipőket, míg később már sporttermékekkel foglalkozó üzletláncot hozott létre Sports Division néven. 1998-ban a bolthálózatot felvásárolta a JJB Sports, méghozzá 250 millió fontért (91 milliárd forint).

Sir Tomot nyolc év múlva már Skócia legvagyonosabb emberének választotta a Sunday Times című lap a gazdagokat bemutató listáján.

A multimilliomos üzletember azonban nem csak a pénzügyeknek szentel időt, de a jótékonykodásnak is, nem is hétköznapi módon. A becslések szerint mintegy 125 millió fonttól (45,5 milliárd forint) szabadult meg, amelyet az utolsó pennyig jótékony célokra fordított. Az óriási adományokból olyan szervezetek is bőségesen részesültek, mint a Live 8, illetve a Make Poverty History (Tedd a szegénységet történelemmé!).

"Meggyőződésem, hogy a nagy vagyonnal nagy felelősség is jár" - nyilatkozta egyszer Sir Tom a milliós felajánlásaival kapcsolatban a BBC-nek. A több millió fontos adományoknál azonban Sir Tom Hunter nem szándékozik megállni, ezt bizonyítja legalábbis szóvivőjének a napokban tett nyilatkozata, miszerint a férfi még életében 1 milliárd fontot (364 milliárd forint) szándékozik juttatni az általa életre hívott Hunter Alapítványnak.

A sajtóképviselő azt is elmondta, munkaadója és felesége, Marion arra törekszenek, hogy gyermekeiket ne "terheljék" meg hatalmas örökséggel, igaz, utódaik így is szép vagyont örökölnek majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Makk válaszol

Maga szerint miért kell páncélozott autó ennek az országnak? Igaz lehet, hogy az őszi tüntetéseken… Tovább olvasom