Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Eladó a szerelem

Szerelmi háromszögről szóló vígjáték az érzéki Pigalle-i kurváról, maffiózó szeretőjéről és a titokzatos lottónyertesről.
rendező: Bertrand Blier

forgatókönyvíró: Bertrand Blier
operatőr: François Catonné
producer: Christine De Jekel, Olivier Delbosc, Marc Missonnier
vágó: Marion Monestier

szereplő(k):
Monica Bellucci (Daniela)
Bernard Campan (François)
Gérard Depardieu (Charly)
Jean-Pierre Darroussin (André Migot)
Edouard Baer (L'homme bouleversé)

A film sztorija

Minden azzal kezdődött, hogy megnyertem a lottót. Milliókat.

Ezt követően vettem észre a lányt, akit hosszú ideje nem láttam. Árulta magát a Napoli Club-nál a Pigalle-ban. Esténként, munka után mindig megnéztem őt a club előtt. Ahogy lelassítottam a kocsival az őrült forgalomban, a szívem erősebben vert. A lány olasz volt és elképesztően gyönyörű.

Egy este bementem és leültem mellé. A szokásos balekok egyikeként kezelt. Bársonyos tekintete feltüzelt, arra ingerelt, hogy megérintsem. Feltettem az egymillió dolláros kérdést: Mennyibe kerülsz?

Csak félig sikerült elmondanom neki váratlan szerencsémet, és hogy mennyit kereshetett volna, ha igent mond az ajánlatomra.
www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Blier rutinosan boncolgat tovább, e témában immár másodszor (Az én pasim). Önironikusan fel is tűnik a filmben, mint az egyik kurva éppen távozó kliense, mutatja: jártas a témában. A boncolási műtét eredménye a várt, az összegzés keserű. Nem mondom el, erről szól a film, de úgyis sejtik. Nem véletlenül használom a boncmesteri párhuzamot a rendezővel kapcsolatosan, épp ilyen szenvtelenséggel, szikár alapossággal vizsgálja a témát. Olykor mintha egy kamaradrámát látnánk, csupán a tér-idő, valóság-idealizált világ ábrázolása filmszerű. Lecsupaszított, ikonszerű
figurákat látunk: a kopaszodó, magányos ám szerelemre vágyó kisember és a dúskeblű, buja, mégis Madonna-szerű déli típusú ősasszony. Az idióta munkatársak, az aggódó barát. A dörzsölt strici, a mindentudó madám."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"Blier a tiszta érzések és a "mocskos" érzékiség budoárjába vezeti nézőjét, ahol a vulgáris materializmus szellemében leshetjük meg a test és lélek egybekelését. A kamera a közönségnek eleinte romantikus évődéssel, pőre pillanatokkal és fanyar humorral kedveskedik. A groteszk cselekményszálon futó tragikomikus események ugyan állandósulnak a filmben, de a játékidő felére már zsánerét veszti a mű."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyhétnyi kortárs irodalom

Hagyomány és megújulás jellemzi a VIII. megyei irodalmi hét programját. Tovább olvasom