Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

El Bandi sikertelen kocsmarablása Ercsiben

Szombatra virradó éjjel záráshoz készülődött egy ercsi söröző pultosa, amikor egy férfi lépett a vendéglátóipari egységbe. Kezében egy feszítővas volt. El Bandi vagyok, mondta és a bevételért jöttem.
Szombaton hajnali két órakor már csak a pultos hölgy tartózkodott a Fő úton lévő Zátony sörözőben. Záráshoz készülődött. A feszítővassal a kezében belépő férfi El Bandiként mutatkozott be, majd rögvest a bevételt kezdte követelni. A fiatal nő mondta, hogy hátul van a pénz és miközben mentek hátra megpróbálta telefonon értesíteni a főnökét. A rabló észrevette és kirántotta a kezében lévő telefont és dulakodni kezdtek. Dulakodás közben a pultos füléből kiszakadt a fülbevalója. A nő kiszaladt az épületből. A támadó értékek után kutatott. Belenézett a pénztárrekeszbe, de csak aprót talált. Nem vette magához. Később mondta el, hogy kevésnek találta. Majd előhúzott egy üdítős rekeszt, amiről azt hitte sör van benne, de nehéznek találta és azt is otthagyta. Majd miután félt, hogy az utcáról a pultos segítségére érkeznek a nélkül, hogy bármit elvitt volna, elfutott.

Az alkalmazott telefonhívására helyszínre érkezett a söröző tulajdonosa és követni kezdték a gyalogosan menekülő rablót. E közben értesítették az Ercsi Rendőrőrsöt. A helyszínre küldött járőrök elfogták a feszítővasas támadót és előállították. A magát El Bandinak hívó 39 éves ercsi férfi kihallgatása során nem tagadta a terhére rótt cselekményt. Elmondta, hogy aznap este már járt a sörözőben. Érdeklődött, hogy meddig vannak nyitva. Meglocsolta a pultost nőt húsvét alkalmából, majd megígérte, hogy később még benéz. Hazament, a műhely pultról magához vett egy „kispájszert" és egy fekete kötött sapkát. A sapkát még felpróbálta. Az orráig tudta lehúzni, de mint elmondta, kilátott alóla, ha felemelte a fejét. Nem vágta ki a szeménél. Így ment vissza a sörözőbe azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzen, de az ellenállás miatt nem járt eredménnyel.

A 39 éves helybéli férfit előállították. Vele szemben bűnügyi őrizetbe vétele mellett, rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa lakossága a legidősebb a világon

Ezen a kontinensen az emberek 21 százaléka 60 évesnél idősebb. A jelenlegi születési tendenciák… Tovább olvasom