Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Éjszakai üldözés az erdőben

Éjszakai autóüldözés után fogták el a beledi járőrök egy múlt havi betöréssorozat elkövetőjét. Győri fiatalok garázdálkodtak a megyeszékhelyre tartó vonaton, egy buszmegállóban pedig egy nővel erőszakoskodott egy férfi, de szerencsére az arra járók megakadályozták.
Éjszakai autósüldözés után fogták el a beledi járőrök a dénesfai betöréssorozat elkövetőjét. Az előzményekről Kiss Zoltán alezredes, kapuvári rendőrkapitány elmondta: „Még a múlt hónap közepén történt a településen két betörés. Március 11-én éjjel a borozóba az ajtót benyomva hatoltak be. A helyiségből dohányárut, édességet és a játékgép ötvenezer forintját vitték el. Az okozott kár összesen százezer forint volt. Ugyanaznap éjjel a helyi sörözőbe is betörtek, ahonnan cigarettát, szeszes italt és négyezer forint készpénzt loptak el, összesen mintegy negyvenezer forint kárt okozva. Néhány nappal később a höveji borozót látogatták meg hívatlan látogatók, ahonnan némi kutatás után a váltópénzt és a dohányárut vitték el. A borozó közel nyolcvanezer forint kárt „könyvelhetett el”.
Az esetek után a kapuvári rendőrség fokozott járőrszolgálatot tartott a környéken. Az elmúlt hét végén az ellenőrzésnek meg is lett az eredménye.
Az elfogás részleteiről Németh Sándor főtörzszászlós, a betörésekben folytatott nyomozás vezetője számolt be a Kisalföldnek: péntek éjjel a beledi járőrök egy gyanúsan közlekedő Trabantra lettek figyelmesek. Az autó vezetője a rendőrök láttán a közeli mellékútra hajtott. A járőrök a Cirák és Gyóró közti erdős részen üldözték, majd elfogták a menekülőt. A járműben ülő három 20–25 éves fiatalember nem tudott választ adni sem a menekülés okára, sem az autóban talált kerékpár eredetére, sem a Trabanton lévő hamis rendszámra. – Az autóban talált betörőszerszámok miatt alapos gyanú merült fel a dénesfai betörések elkövetésére, amit a kihallgatás során az egyik fiatalember, a Gyórón élő B. I. be is ismert.
Szombaton este a csornai vasútállomáson szállt fel a Győr felé tartó vonatra egy házaspár. A vagonban három győri fiatal „szórakozott”: hangoskodtak, bort locsoltak szét, az üléseket és a csomagtartó rácsokat feszegették. Ráadásul tettleg bántalmazták a házaspár hölgy tagját, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség csoportos garázdaság büntette megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az „erős fiúk” ellen.
Vasárnap reggel nem sokkal öt óra után a Bősárkányból Acsalagra vezető út menti buszmegállóban várakozott egy fiatal lány. Egy odaérkező férfi erőszakkal és fenyegetéssel arra akarta kényszeríteni, hogy közösüljön vele. A hölgyet arcul ütötte, lefogta, ruháját rángatta. A férfi nemi szervét is elővette, cselekményét azonban nem tudta befejezni, mivel a lány segélykiáltásai nyomán az arra járók megakadályozták. Ezután megérkeztek a rendőrök és előállították az ikrényi illetőségű fiatalembert, aki megalapozottan gyanúsítható erőszakos közösülés bűntettének kísérletével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom