Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Éjszakai járat

A Sikoly trilógia rendezője, Wes Craven fantáziája ezúttal is szárnyal, hiszen 10 000 méteres magasságban borzolja a nézők idegeit.
rendező: Wes Craven

író: Carl Ellsworth
forgatókönyvíró: Carl Ellsworth
operatőr: Robert D. Yeoman
zene: Marco Beltrami, Tom Hiel
vágó: Stuart Levy, Patrick Lussier

szereplő(k):
Rachel McAdams (Lisa Reisert)
Cillian Murphy (Jackson Rippner)
Brian Cox (Joe Reisert)
Amber Mead (Sarah)
Brittany Oaks (Rebecca)
Jack Scalia (Charles Keefe)
Jayma Mays (Cynthia)

A film sztorija

Lisa Reisert ki nem állhatja a repülőket, de a Miamiba tartó éjszakai járaton rá váró rettegésnek semmi köze a repüléstől való félelemhez. A felszállás után néhány perccel a Lisa mellett ülő Jackson felfedi utazásának vészjósló okát: részt vesz egy összeesküvésben, melynek célja a belbiztonsági miniszterhelyettes meggyilkolása... és az akció sikerének titka maga Lisa. Ha nem hajlandó együttműködni, megöli az apját egy bérgyilkos, aki csak Jackson hívására vár.

A 10 000 méter magasan szálló repülő fogságában Lisa sehová sem menekülhet, és sehonnét sem hívhat segítséget anélkül, hogy ne veszélyeztetné az apját, az utastársait és a saját életét. Ahogy suhannak a mérföldek, Lisa tudja, hogy kifut az időből, és kétségbeesetten kutatja a módját, hogyan húzhatná keresztül könyörtelen fogvatartójának szándékait, és hogyan akadályozhatna meg egy szörnyű gyilkosságot.
www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Mo

"Craven minimális térben hagyja kibontakozni főszereplőit, ezúttal egy
repülőgép szűkös fedélzete szolgáltatja az alaphelyszínt. A film tapinthatóan klausztrofób hangulatát csak fokozza Cillian Murphy sziporkázóan gonosz alakítása, aki tulajdonképpen lényével betölti a rendelkezésre álló teret, és tényleg az az érzésünk támad: ezt a fickót nem lehet átverni, kijátszani, mert még a gondolatunkat is előre kitalálja. Így természetesen a feszültség folyamatosan magas szinten tartása nem csupán a rutinos horror-rendező érdeme. Azonban amint a cselekmény áttevődik nyitottabb terekre, az addig állandóan a képeken bujkáló suspense szemvillanás alatt illan el, emellett pedig a rendezés is kissé megbicsaklik, ezzel párhuzamosan pedig a színészi játékok is zuhanórepülést vesznek."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klonkai László: A padlóról is fel kell állni

Klonkai László statisztikus, a KSH nyugalmazott Csongrád megyei igazgatója Lee Iacocca Egy menedzser… Tovább olvasom