Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Éjszakai „betérő” betörők

Betöréssorozat végére tettek pontot a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai. Az első bűncselekményt több mint egy hónapja követték el, ám a héten elfogták a tetteseket.
Bő egy hónapja kezdődött egy betöréssorozat a Rábaközben és még a legutóbbi napokban is újabb helyszíneket látogattak meg a tettesek.
Az elkövetők ezúttal a vendéglőkbe tértek be az éjszaka leple alatt. Módszereik nem voltak különösek, egyszerű ablak-, illetve ajtóbetörés vagy -befeszítés után hatoltak be a kiszemelt „búfelejtőbe”.
A meglátogatott egységekből leginkább készpénzt, dohányárut, italokat és édességet vittek magukkal.
Természetesen a pénztárgépek mellett a helyiségekben található játékgépeket is megszabadították a korábban beléjük dobált pénztől. Az „akció” Farádon kezdődött – ahol 106 ezer forint kárt okoztak, azután Rábaszentandrás következett, onnan 70 ezer forintot gyűjtöttek be. Az újabb állomás Szany volt, ahová kétszer törtek be, először 235 ezer, másodszor 120 ezer forint kárt okozva. Nem maradt ki a sorból Csorna sem, az ottani egyik vendéglátóhelyről 50 ezer forinttal távoztak.
Aztán a második szanyi betöréssel megszakadt a sorozat. A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai ugyanis fülön csípték annak a triumvirátusnak a tagjait – egy szanyi, egy farádi és egy halászi személyt –, akik alaposan gyanúsíthatók a dél-rábaközi településen másodszor elkövetett bűncselekménnyel. Közben a nyomozás során az is kiderült, hogy a többi betörést a csapat szanyi tagja egyedül követte el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen nyári szezonra számít?

Tovább olvasom