Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Éjszaka is dolgoztak a gátakon

Körmend közelében az éjszaka egy részében is dolgoztak a gátak megerősítésén, a Rába vízállása jelenleg 516 centiméter, tetőzését a délelőtti órákra várják - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel pénteken kora reggel.

Előző este Szentgotthárdnál az árvízvédelmi készültséget másodfokúra csökkentették, Körmendnél ugyanekkor harmadfokúra növelték - mondta Hegyi György.

Védekezési munkálatok zajlanak a 86-os út mentén, a Csörnöc-híd felől Nádasd irányába, ahol száz méter hosszúságban építettek nyúlgátat, míg a Rába jobb partján, az úgynevezett másodrendű védvonalon, 500 méter hosszúságban emeltek gátat homokzsákokból a vízügyi igazgatóság kirendelt munkatársai, a körmendi rendőriskola hallgatói és helyi lakosok segítségével.

Az ügyeletes szerint minden lehetséges óvintézkedést megtettek, hogy az eddig mért legnagyobb vízállás ne okozzon nagy károkat a térségben. A Csörnöc-völgyben egy kavicsbányánál az árapasztás érdekében például átvágtak olyan töltéseket, "deponiákat", amelyek útját álva a víznek, visszaduzzaszthatták volna a folyót.

A térségben több mellékutat lezártak, így jelenleg nem lehet közlekedni az országhatár és Pinkamindszent, a Vasalja-Kemestaródfa, Molnaszecsőd-Döröske, Csörötnek-Röntök, Csörötnek-Vasszentmihály és a Csákánydoroszló-Halogy közötti úton.

Csütörtökön késő este Rátóton öt házból kellet kilakoltatni az ott élőket. A településen egy ideig nem volt áram, ezért a katasztrófavédelem munkatársai fáklyákat vittek a településre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fogyasztóvédők pert indítanak a Zepter ellen

A fogyasztóvédők szerint a Zepter minden felelősséget alacsony nyugdíjjal és jövedelemmel rendelkező vevőire hárít, amikor valamilyen terméket áruvásárlási kölcsönnel értékesít. Tovább olvasom