Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Éhségsztrájk Budaházy György szabadon engedéséért a börtönnél

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom éhségsztrájkot tart Budapesten a Kozma utcai börtönnél a korábbi kormányellenes demonstrációiról ismert Budaházy György szabadon bocsátásáért.

A szombaton hajnali háromkor kezdődött 72 órás demonstrációban a mozgalom 64 tagja vesz részt, csatlakozott hozzájuk két jobbikos országgyűlési képviselő, Zagyva György Gyula és Gaudi-Nagy Tamás is. A Kozma utcai börtön előtt a demonstrálók két katonai sátrat és két jurtát állítottak fel, ezek előtt beszélgetnek. Egyikük nyakában tábla, amelyen az áll: "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat".

Toroczkai László, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója az MTI-nek elmondta, hárman sztrájkolnak a börtönben, tízen Londonban, a magyar nagykövetség előtt, a Kozma utcai börtön előtt pedig ötvenen. Gaudi-Nagy Tamás jelenleg engedéllyel elhagyhatta a helyszínt. Elmondása szerint azt követelik, hogy szüntessék meg az eljárást azzal a több száz emberrel szemben, aki ellen 2002 és 2010 között "politikai okokból" indítottak büntetőeljárást.

Ha valaki ellen ítélet születik, akkor a köztársasági elnök részesítse őt amnesztiában - tette hozzá. A tüntetést a szervezők bejelentették a rendőrségen, amely ezt tudomásul vette. Az éhségsztrájk békésen zajlik, bár az új köztemető környékén - részben az október 23-i ünnepség miatt - nagy a rendőri készültség, több rendőr kettesével járőrözik a környéken.

Budaházy Györgyöt október 13-án jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték, miután a bíróság úgy látta: átlépték a szólásszabadság határait a vádban szereplő internetes írásai. Budaházy György ellen ezenkívül további eljárások is folyamatban vannak, az egyikben terrorcselekményekkel gyanúsítják.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. miracle 2010. október 26. 22:37
  „Persze. Előtte 4 és fél milliárd évig senki, ránk várt a föld.
  Szlávok, avarok, onogurok, keleti frankok éltek itt.
  Annak a feszegetése, hogy az ősi föld kié is (volt), mindig attól függ, hogy meddig tekerjük vissza az idő kerekét. Ti általában Trianonig, mivel szűklátókörüek vagytok.”
 • 28. háté 2010. október 26. 21:02
  „25. hozzászólás miracle

  Mert a magyarok anno gondolom csak csúnya nézéssel és felemelt mutatóujjal űzték el az a 895-ben itt élőket.

  Te tudsz valamit, amit ezer év alatt sem írtak le?--kiket űztek el őseink?-- hiszen már itt éltünk!”
 • 27. miracle 2010. október 26. 17:38
  „Bőven túllépte azt a bizonyos határt:
  http://www.origo.hu/itthon/20101026-magyar-nemzet-bombaosztas-kozben-videoztak-le-a-rendorok-budahazyt.html”
 • 26. stewe7109 2010. október 25. 10:13
  „Egy bizonyos határ átlépése után már nagyon könnyű "terroristává" válni. Ha túl sokat tudsz és túl sok névvel bizony érdekévé válik bármely hatalomnak hogy ne legyél az utcán szabadlábon. Pillanatok alatt számkivetett leszel. Nem furcsa hogy ezt a manuszt mindenki (nem ti és én) csak bebörtönözve akarja látni?
  Simán beleszámolva azt a tényt, hogy ezzel újabb ellentéteket generál minek felhasználásával tovább "szűri" a Budaházy-féléket...
  A konspiráció a legeslegnagyobb játék a néppel. Az a lényeg, hogy úgy kell változtatni, hogy a nép akarja a változást. még ha nem is feltétlen jó neki, mert soha nem jó.
  Na, belelóg a kezem a bilibe, menek dolgozni. :-)”
 • 25. miracle 2010. október 24. 23:01
  „Mert a magyarok anno gondolom csak csúnya nézéssel és felemelt mutatóujjal űzték el az a 895-ben itt élőket.”
 • 24. háté 2010. október 24. 22:12
  „-kik a terroristák?--a bűnözők?

  Olajfáik kivágásával próbálják elűzni a zsidó telepesek palesztin szomszédaikat saját földjükről - tudósít a The Guardian. Az egyre jobban elharapódzó gyakorlatról már izraeli emberjogi csoportok is beszámoltak. http://www.mno.hu/portal/744221
  A zsidó telepesek a kivágások mellett gyakran ellopják a gyümölcsöt vagy megtámadják a szüretelő palesztinokat. ,,Sosem volt még ennyi ilyen incidens - mondta az esetekkel is foglalkozó Yesh Din izraeli szervezet szóvivője. - Lehet, hogy ez az egész értelmetlen erőszaknak tűnik, de nagyon is konkrét célja van: a telepesek elüldözése saját földjükről".
  A ciszjordániai palesztin földműveseket támogató Oxfam segélyszervezet is úgy nyilatkozott, sok család már ,,fél kimenni szüretelni".”
 • 23. janika 2010. október 24. 17:16
  „"Szabra" ezt minden normális ember tudja csak a FI)DESZ nem és nem is képes arra, hogy megértse. A valósága 14. véleményemben van.”
 • 22. Szabra 2010. október 24. 16:56
  „Ellenben én tudnék felsorolni neveket, akik sokkal jobban kiérdemelték már a sokéves börtönbüntetést, mint Budaházy, mert Ők nem csak tervezték, hanem végre is hajtották Magyarország kifosztását, és 3 millió embert tettek nincstelenné és 1 millió embert depresszióssá, 50 ezret hajléktalanná, emberek halála terheli Őket stb, mégis gazdagon és büntetlenül élik világukat .......”
 • 21. varpeter 2010. október 24. 15:23
  „miracle!
  Természetesen. És minden egyéb tárgyból megbuktam. Ének-zenéből is, magatartásból is... Írni, olvasni sem tudok, sőt még számolni sem.
  Totál hülye vagyok, de nem cserélnék senkivel!
  Mert nem vagyok agyhalott, s ezt nem biztos, hogy az általam fikázott hozzászólók mindegyike elmondhatja magáról :-)
  Csak zárójelek közé: a törvény akkor is törvény, ha nem tetszik valakinek - ez lehet 300 éve, de lehet most is. Amikor királyság volt, az volt az elfogadott létformája az államnak, tehát utólag nem tekinthető "nem demokratikusnak". A Francia Köztársaság 2010-ben nem tekinthető szerinted demokratikusnak? Te hányas voltál az általad feszegetett tárgyban? :-)”
 • 20. miracle 2010. október 24. 15:11
  „varpeter
  Történelemből gondolom 1-es voltál.
  Demokratikus körülmények között választott hatalom törvényes. Ennek erőszakos megdöntése nem lehet törvényes.
  Rákosi-diktatúra, meg királyság viszont nem demokratikus államforma.”
 • 19. meir 2010. október 24. 14:41
  „14-es!!
  npo es a putyin penzeken obegato jobbik??
  mert hogy vona elvtars surun jart a moszkvai nagytesoknal ugye?
  biztosan nem azert ment csak mert imadna a "Borscs-ot" vagy a "scsi-t"!!”
 • 18. knifemaster 2010. október 24. 14:38
  „16. hozzászólás Cloeon_dipterum 2010.10.24. 12:31
  Horn meg 4 milliót emlegetett,csak ezt(sem) közölte le a média.”
 • 17. varpeter 2010. október 24. 14:38
  „Ahogy elnézem, az elmúlt 40, s az azt követő 20 év folyamatos agymosása megtette hatását. Agyhalottá, kiherélt senkikké vált az ország - legalábbis, ha egyes hozzászólásokból próbálok következtetni.
  Budaházy terrorista?
  Mert szembefordult az ún. törvényes renddel? Miféle törvényes rend az, amely bebörtönzi még ma is azt, aki megrongál egy szovjet (sic!) emlékművet? Vajon a senki által nem vitatott (miért is nem?) nagy francia forradalom nem volt teli törvénytelenségekkel? Mikor a feldühödött nép lerombolta a Bastille-t. Az nem volt terrorizmus? Miért nem? Mert évszázadok elmúltával forradalommá nemesítettük? S ha már a franciáknál vagyunk. Ott ma is folyamatosan zajlik a "törvénytelenség". Bár ki nem állhatom a franciákat, de legalább ők mindent elkövetnek, hogy ne xa...hasson a hatalom nyugodtan az arcukba!!! Kimennek az utcára, demonstrálnak! Demonstrálnak életük ellehetetlenítése ellen, amit a hatalom akar elkövetni (nyugdíj"reformok"). S persze, közben törnek is meg zúznak is... Kirakatot, autót, miegymást. Netán börtönben a helyük???
  Tartok tőle, a mi kis hazánkban a kormányzatok bármelyike azért teheti meg nyugodtan, hogy arcán huncut mosollyal a pofánkba hazudik (állítólag az új adótörvények a szegényebbeket segítik... de miben? az éhenhalásban???), azért tologathatja elérhetetlen távolba a nyugdíjkorhatárt, mert tudja, a lakosság megtanulta: aki ellenük fordul, nem forradalmár, nem demonstráló, hanem bűnöző, akinek rohadjon csak rá a csuklójára a műanyag bilincs!!!
  Xar egy ország lettünk, xar lakossággal, xar normákkal!
  Az emberek többsége ugyan morog a hatalom megszorító intézkedései miatt, de mindenki úgy szeretné, ha valaki MÁS menne ki az utcára demonstrálni, ha valaki MÁS vinné a bőrét a vásárra... mindig valaki MÁS, amíg mi békésen üldögélünk otthonainkban a hatalom által biztosított langyos fekáliában, s elbűvölten hallgatjuk a szeretve tisztelt Nagy Vezért, amint pocsék retorikával (ma már erre sem kell különösképp figyelnie) mutatja be unásig ismert szájkarate-mutatványait.
  Mert mi ezt érdemeljük, ez jár nekünk!
  Abszurdisztán - 2010.”
 • 16. Cloeon_dipterum 2010. október 24. 12:31
  „A legnagyobb terrorista gyurcsány ferenc, aki kijelentette, hogy Magyarország lakosságát 6 millió főre kell csökkenteni.”
 • 15. tati 2010. október 24. 11:41
  „moderálva”
 • 14. janika 2010. október 24. 11:05
  „A FIDESZ csupán látszólag van hatalmon. A valóság az, hogy még mindig a piros-könyves protekciós banda uralkodik.”
 • 13. Julianusz 2010. október 24. 10:22
  „Én csak azon csodálkozom, hogy hogyan bírt idáig evickélni ez hőbörgö, egy kocsis alpári stílusát is felülmúló, követelőző, lázító, IQ -zéró akárki.”
 • 12. meir 2010. október 24. 00:15
  „Majd a Morvai odamegy hisztizni!!!
  ahhoz nagyon ert!!Az EU parlamentben is rajta rohognek!!”
 • 11. fortuna54 2010. október 23. 21:10
  „moderálva”
 • 10. Julianusz 2010. október 23. 20:47
  „Ha nincs balhé, majd ők csinálnak. Mi lenne, ha mindenki csak a kötözködéssel, balhécsinálással foglalkozna, pl a munkahelyén, vagy utazás közben, ha nincs ülőhelye, stb. A balhékra és azok következményeire csak a pénz megy el feleslegesen.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október 23. - Schmitt: az anyaország határain túl élő magyarságnak is joga az anyanyelvéhez

A magyarságnak a kisebbségben, az anyaország határain túl is joga van a saját életéhez, joga van a… Tovább olvasom