Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Együttműködnek a rendőrök és a cigány kisebbségi szervezetek

Bűnmegelőzésről, az áldozattá válás elkerüléséről és a cigány fiatalok rendőri pályára irányításáról is szól az az együttműködési megállapodás, amelyet 27 térségbeli cigányszervezettel kötött a nagykanizsai rendőrkapitányság.

A keddi aláíráson Molnár József, a város rendőrkapitánya elmondta: a keretmegállapodás kitér arra, hogy a kisebbségi önkormányzatok és a rendőrség kölcsönösen segíti egymást egyebek mellett bűnmegelőzési javaslatokkal, a bűnügyileg fertőzött gócokban intézkedések kezdeményezésével, az áldozattá válás elkerülésének oktatásával és a cigány fiatalok rendőri pálya iránti érdeklődésének felkeltésével.

A rendőrség és a kisebbségi szervezetek közötti napi kapcsolattartást városi és megyei kapitánysági összekötő tisztek segítik. A kapitányság vezetője hozzátette: most már hagyományosnak számít, hogy négyévente az újonnan megválasztott cigány kisebbségi szervezetek vezetőivel egy asztalhoz ülnek, de a jövőben is minden évben értékelik az előző esztendő tapasztalatait. Az elmúlt évről azt mondta: nagy eredménynek számít, hogy - 2009-hez hasonlóan - tavaly sem volt bejelentés diszkriminatív rendőri intézkedés miatt, de nem hallgatta el, hogy alkalmanként határozottabb fellépésre van szükségük, mert gyakrabban megpróbálnak ellenállni a rendőri intézkedésekkor.

Szólt arról is, hogy a munkanélküliség növekedésével együtt gyarapodott a bűnügyek, szabálysértési ügyek száma, ezen belül leginkább az élelmiszerek, napi közszükségleti cikkek alkalmi lopásának és a betöréses lopásoknak az aránya nőtt. Hozzátette: sajnálatos, hogy a város környékén leginkább problémásnak számító Zalakomárban nem alakult kisebbségi önkormányzat, mert azzal közösen hatékonyabban lehetne fellépni a jogsértésekkel szemben.

Olvasóink írták

 • 3. blaze 2011. január 25. 19:47
  „Együttműködnek a rendőrök és cigányok a magyarok ellen? Ez tényleg eredményesnek tűnik.”
 • 2. fióka 2011. január 25. 15:33
  „ezekkel???????????????????
  A kőszárhegyi Ipari Parkból loptak el - valószínűleg a hétvégén - negyven méter rézkábelt, aminek az értéke megközelítőleg másfél millió forint. A lopást kedden jelentették a rendőrségen, majd negyed órával később, Lepsényből érkezett hívás, ahol a vasútállomásról vittek el 380 méter rézkábelt, továbbá a tekerespusztai transzformátorállomásból tizenhat méter vörösréz sodronyt.

  Hétfő hajnalban a Polgárdi és Füle közötti vasúti pályaszakasz 208-209-es kilométerénél elvágták a rézkábelt, és egy negyvenhét méteres darabot elvittek belőle, valamint a kábelhez tartozó síncsatlakozásokat is lefűrészelték, ami miatt az érintett pályaszakaszon a vonatok sebességét 10 km/h-ra kellett csökkenteni. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a kábeltolvajok után, akik tettükkel a vasúti közlekedés biztonságát is veszélybe sodorták. (da)

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon hétfőn megkezdődött annak a tarnaörsi (Kuruc.info: súlyosan cigányfertőzött település, ha bárkinek bármi kétsége lett volna az elkövető származásával kapcsolatban...) fiatalembernek a büntetőpere, aki még 2010. június 12-én többször megszúrta, megvagdosta az egyik jászadózsai presszó pultoshölgyének nyakát.....................................................”
 • 1. janika 2011. január 25. 11:31
  „Együttműködnek a rendőrök és a cigány kisebbségi szervezetek....Aha, mutyiznak a rézkábelek árán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljárás indult a MÁV Informatika egyik igazgatója ellen

Eljárást indított a rendőrség a MÁV Informatika Zrt. értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmény miatt. Tovább olvasom