Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Együttműködést várnak

A soproni intézmények, szervezetek képviselői elsősorban együttműködést és együttgondolkodást, a fejlődés biztosítását várják el a város új vezetésétől.
Az ünnepélyes alakuló ülésen ott voltak a város és a megye intézményeinek, szervezeteinek vezetői is. A kórház igazgatóját, a kamara vezetőjét, a megyei közgyűlés elnökét és a rendőrkapitányt arról kérdeztük, mit várnak el az új közgyűléstől.
– Önző választ adok a kérdésre, hiszen az oktatókórház igazgatójaként azt szeretném, ha az intézmény dinamikus fejlődését továbbra is támogatná a városvezetés. Az OEP-finanszírozás elegendő a működtetéshez, ám önkormányzati feladat, hogy szép és modern kórházunk állagát ilyen szinten tudjuk megőrizni – válaszolta a kérdésre dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos, aki kitért arra is, vannak félbemaradt feladatok – mint amilyen például a sürgősségi betegellátás kialakítása vagy a mentőhelikopter beszerzése –, amelyek reményei szerint az új városvezetés támogatásával megvalósulhatnak majd. A kórház pályázat útján is keresi a fejlesztési lehetőségeket, amelyekhez a közgyűlés támogatásában bízik.
Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, elvárása nincs Sopron vezetőivel szemben, ajánlata viszont van.
– Szoros együttműködésben kell dolgoznunk, hiszen a Gyurcsány-csomag érzékenyen érinti a megyét. Győr-Moson-Sopron az ország legfejlettebb régiói közé tartozik, a fejlesztési pénzek ugyanakkor a keleti megyékbe vándorolnak. Hogy a mi megyénk további fejlődését biztosíthassuk, össze kell fognunk!
– nyilatkozta a megyei közgyűlés régi-új elnöke.
– Azt várom, amit a korábbi testületektől is: tartsák szem előtt a thurneri gondolatot: „Tisztemben csak a város érdeke és az igazság fog vezetni” – mondta Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az idézetet a kamara ajándékozta a város képviselőinek rézlapokra vésve, s a táblácskák kivikszolva ott fénylenek ma is a képviselői padokon. – Azt szeretnénk – folytatta az elnök –, ha a városvezetés már a döntések előtt bevonná az érdekképviseleteket az előkészítésbe és elfogadná azt az együttműködést, amit mi mindig felkínálunk a gazdasági élet tisztességes soproni szereplőinek érdekében. A hangsúly azon van, hogy a döntések előtt konzultáljunk – nyomatékosított Horváth Vilmos.
– Maradjon továbbra is jó az együttműködés! – Farkas Gábor rendőrkapitány ezt várja az új városvezetéstől. – Annak érdekében, hogy magas színvonalon lássuk el feladatainkat; legyen jó a közbiztonság, biztosítsuk a tömegrendezvényeket, ott legyünk, ahol szükség van ránk és akkor, amikor kell. Hogy kollégáink megbecsültnek érezhessék a munkájukat, szükségünk van a városvezetés erkölcsi és anyagi támogatására egyaránt. Ebben bízom és ehhez kívánok sok sikert! – zárta az alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első pályázat

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom