Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Együtt buktak le

Együtt buktak le az embercsempészek azzal a 32 albán nemzetiségq szerb állampolgárral, akiket az M1-es autópályán, Győrszentivánnál, illetve Mosonmagyaróváron fogtak el a határőrök nőnapon.
A Határőrség Győri, valamint Szombathelyi Bqnügyi és Felderítő Szolgálata, valamint a győri igazgatóság bevetési osztálya közös mélységi migrációs ellenőrzést tartott „nőnapon” az M1-es autópályán. A győrszentiváni sztrádakijárat közelében 6 személyautót állítottak meg, mindegyiknek magyar vezetője volt. Az utasok iratainak átvizsgálásakor derült ki, hogy mind a 16-an albán nemzetiségq szerb állampolgárok. Közülük kettőnek volt útlevele, 14-nek pedig úgynevezett ENSZ-igazolványa. Magyarországi tartózkodásuk jogszerqségét igazolni nem tudták.
A szerb utasok meghallgatásuk során elmondták, illegálisan, a zöldhatáron keresztül lépték át a magyar–szerb államhatárt. Ezt követően embercsempészek segítségével szerettek volna Nyugat-Európába jutni, hogy munkát vállaljanak. Az embercsempészeknek 1800 és 2400 euró közötti összeget fizettek az utazásuk megszervezéséért.
A magyar gépkocsivezetők – egy nő és öt férfi – ügyében a győri bqnügyi és felderítőszolgálat indított büntetőeljárást embercsempészés bqntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Ugyanazon a napon Mosonmagyaróváron idegenrendészeti ellenőrzés során igazoltattak a határőrök 16, szintén albán nemzetiségq szerb állampolgárt. Közülük 13-nak volt ENSZ-igazolványa, egy személyi igazolvánnyal, egy német vezetői engedéllyel igazolta magát. Egynek semmiféle személyazonosításra alkalmas okmánya nem volt. Magyarországi tartózkodásuk jogszerqségét egyikük sem tudta igazolni. Meghallgatásuk során elmondták, hogy különböző tehergépjármqvekben megbújva, ismeretlen határszakaszon léptek Magyarország területére. Az embercsempészeknek, akik a Nyugat-Európába utazásukat szervezték, még hazájukban 2500–3000 eurót fizettek.
A szerb állampolgárok ügyében a Győri Határőr Igazgatóság idegenrendészeti és szabálysértési osztálya kezdeményezett idegenrendészeti eljárást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcák, nevek,

illa berek

Régi közhely, hogy a demokrácia drága és körülményes. A diktatúrában nem volt semmi gond holmi… Tovább olvasom