Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Együtt: az V. kerület fideszes kifizetőhelyként működik

Juhász Péter, az Együtt, A Korszakváltók Pártja alelnöke és V. kerületi képviselője szerint a helyi önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságai "nettó fideszes kifizetőhelyként működnek". Az ellenzéki politikus erről vasárnap a Belváros-Lipótváros polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Hangsúlyozta, az V. kerületben általánosságban lényegesen magasabb az önkormányzati vállalatok felügyelőbizottsági tagjainak és vezetőinek fizetése, mint bármelyik másik városrészben, vagy akár a fővárosi cégeknél.

A Belvárosban a felügyelőbizottsági tagok egységesen havonta 220 ezer forintot, míg a testületek elnökei havi 357 ezer forintot kapnak, az adott társaság felelősségi körétől függetlenül - mondta Juhász Péter, aki szerint ez az összeg indokolatlanul magas annak tudatában, hogy a főváros vagyonkezelőjénél a felügyelőbizottsági tagok 120 ezer forintot, az elnök pedig 150 ezer forintot vihet haza.

Példaként említette továbbá, hogy míg a Vígszínház felügyelőbizottságának vezetője 100 ezer forintot kap, addig az V. kerület cigányzenével foglalkozó nonprofit egyesületénél ugyanezen posztért 357 ezer forint jár.

Juhász Péter feltűnőnek nevezte még, hogy a Szent István-mélygarázst üzemeltető társaság évi 50 millió forintos veszteségének 20 százalékát a felügyelőbizottság juttatásai adják.

Az Együtt politikusa a Belváros szerinte éves szinten 60 millió forintos felügyelőbizottsági költéseiből azt a következtetést vonta le, hogy az ott dolgozókat a Fidesz mellett kívánják politikailag elkötelezetté tenni.

A Belváros-Lipótváros szerint az önkormányzat cégek felügyelőbizottsági tagjai felelősségteljes munkát végeznek, az ezért kapott juttatás összege pedig évek óta nem változott.

Az V. kerület sajtóosztálya vasárnap, az MTI-nek megküldött közleményében arra reagált, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke, kerületi képviselő azt mondta, az önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságai "nettó fideszes kifizetőhelyként működnek". Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az V. kerületben általánosságban lényegesen magasabb az önkormányzati vállalatok felügyelőbizottsági tagjainak és vezetőinek fizetése, mint bármelyik másik városrészben, vagy akár a fővárosi cégeknél.

Belváros-Lipótváros önkormányzata úgy reagált: Juhász Pétert azok zsebében turkál, akik valóban dolgoznak a kerületért, miközben ő megválasztása óta egyszer sem tett érdemi javaslatot, sőt le is mondott bizottsági tagságáról is.

A belvárosi önkormányzat munkájában Juhász Péter nem kíván részt venni, ennek ellenére képviselői mandátumát megtartotta és továbbra is felveszi azokat a juttatásokat, amik a képviselőket illetik - tették hozzá.

Az V. kerületi önkormányzat azt javasolja a képviselőnek, kérdezze meg inkább korábbi párttársát, Karácsony Gergelyt, hogy a zuglói képviselő-testületben milyen, nemrégiben az egekbe emelt béreket és juttatásokat kapnak a képviselők.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását követeli az LMP

Az LMP a március elejével lejáró kilakoltatási moratórium egy évvel való meghosszabbítását követeli… Tovább olvasom