Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Együtt-PM: Orbán Viktor kérjen bocsánatot a fiataloktól!

Az Együtt-PM úgy értelmezte a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásában elmondottakat, hogy a kormányfő szerint a külföldre távozó fiatalok "egy jókedvű kalandozásra mennek".
Bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort az Együtt-PM, mert a választási szövetség szerint a miniszterelnök lekezelően beszélt a fiatalokról.

Az Együtt-PM úgy értelmezte a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásában elmondottakat, hogy a kormányfő szerint a külföldre távozó fiatalok "egy jókedvű kalandozásra mennek" - derült ki Dorosz Dávid szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A független képviselő úgy fogalmazott: a kormányfő felszólalása "egyértelműen ezeknek a fiataloknak, a családjuknak a lenézése, egyértelműen az arcul köpése".

A miniszterelnök szavait hazugságnak minősítő ellenzéki politikus azt mondta, ma Magyarországon rekordnagyságú, 27 százalékos az ifjúsági munkanélküliség, az elmúlt években 500 ezer fiatal hagyta el az országot, 2010 óta pedig másfélszer többen tervezik azt, hogy hosszabb távra külföldre menjenek, mint korábban.

A baloldali összefogás viszont - ha kormányra kerül - olyan intézkedéseket vezet majd be, amelyek növelik a fiatalok tanulási és elhelyezkedési lehetőségeit - jelentette ki.

Az alapképzésben lehetővé teszik az ingyenes oktatást, olyan programot indítanak, amelyik 30 éves kor alatt garantáltan munkahelyet vagy képzést biztosít – sorolta elképzeléseiket. Arra is kitért, hogy egy úgynevezett telepes programot is indítanának, annak érdekében, hogy azok a fiatal szakképzett értelmiségiek, akik ezt vállalják, olyan kistelepüléseken helyezkedhessenek el, ahol nagy szükség van orvosokra vagy tanárokra.

Hétfőn a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök a napirend előtti felszólalásához fűzött, az ellenzéki felvetésekre reagáló viszonválaszában visszautasította annak sugalmazását, hogy a külföldön dolgozó fiatalok gazdasági menekültek lennének. Szerinte köszönetet kell mondani nekik azért, mert az elmúlt évben, tizenegy hónap alatt több mint kétmilliárd eurónyi pénzt utaltak haza, de azért is, mert vállalták a versenyt idegenben, és nem a segélyt választották itthon. Olyan országot kell teremteni számukra, ahová, ha kívánnak, haza tudnak térni - hangsúlyozta a kormányfő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február 16-án tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor

A miniszterelnök ezúttal is a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére mondja majd el… Tovább olvasom