Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Egyszerűbb adóbevallás

Régió - Hétfőn éjfélig adhatta postára vagy juttathatta el az adóhatósághoz kérelmét, aki az idén bevezetett új lehetőséget választotta a 2008-ra szóló személyi jövedelemadójának bevallására.
Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságától kapott adatok szerint megyénkben keddig 10.696 kérelem érkezett az egyszerűsített adóbevallásra. (Vas megyében 6310, Zala megyében 8997.) Az utolsó napokban 4500 nyilatkozatot kapott az igazgatóság.

A múlt évben – tehát még 2007-re vonatkozóan – megyénkben 178.768-an tettek szja-bevallást. Ebből mindössze 226 volt az ADAM (az adóhatósági adómegállapítás), fele az előző évinek. Az új forma, az egyszerűsített bevallás tehát mindenképpen sikeresnek számít.

Aki február 16-ig nem juttatta el kérelmét az adóhatósághoz, már maga kell hogy elkészítse szja-bevallását. Akik az új formát választották, az APEH-től legkésőbb április 30-ig megkapják a személyre szóló bevallási javaslatot, amelyet vagy elfogadnak, vagy kiegészítik olyan adatokkal, amelyekkel az adóhivatal nem rendelkezik. A kész bevallást ugyanúgy aláírva kell visszaküldeni, mint a „hagyományosat", s akinek visszaigénylése van, a beérkezéstől számított 30 napon belül megkapja pénzét. Akinek tartozása van, május 20-ig tehet eleget kötelezettségének.

Újdonság az idén az is, hogy akinek adóhátraléka van, s az összeg nem magasabb 100 ezer forintnál, a bevallási nyomtatványon külön lap és illeték, pótlék nélkül kérhet részletfizetési kedvezményt, akár négy hónapra. (Erről még nincsenek részletes adatok.)

Olvasóink írták

  • 1. fancsi 2009. március 13. 12:55
    „Nem igazán tűnik úgy hogy a beérkezéstől számitott 30napon belül megkapjuk a pénzünket! Több fórumon is olvasok hozzászólásokat, hogy többen-közöttük én sem- kaptuk még meg a jogos visszaigényelt összeget. Mindenkire nem vonatkozik a határidő?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet a standolás

Március 1-jétől megszűnhet a kötelező napi standolás a vendéglátóiparban. Tovább olvasom