Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Egyszerű többséggel fogadtatnának el több törvényjavaslatot

Így a kiemelt közlekedési beruházások gyorsítását célzó, az uniós megfeleltetést célzó nemperes eljárásról és igazságügyről, valamint a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésére irányuló törvénymódosításokat is így szavaznák meg.
Több törvénymódosítási javaslaton is úgy változtatna az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága, hogy azok a sarkalatos passzusok elhagyásával, egyszerű többséggel is elfogadhatók legyenek.

Így a kiemelt közlekedési beruházások gyorsítását célzó, az uniós megfeleltetést célzó nemperes eljárásról és igazságügyről, valamint a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésére irányuló törvénymódosítások is megszavazhatók lennének akár kizárólag a kormányoldal támogatásával.

A közlekedési beruházások gyorsítása érdekében beterjesztett törvénymódosításon ezen felül a beruházások területének minél gyorsabb régészeti feltárása érdekében is kezdeményezett változtatást a bizottság. Ez több múzeum bevonására is lehetőséget ad, például a városi múzeumokat is bevonhatnák a munkába.

Ezek ugyan önállóan nem tudnának megfelelni az akkreditációs eljárásnak, de bővíteni tudják az akkreditált intézmények kapacitását. Az uniós megfeleltetést célzó nemperes eljárásról szóló törvénymódosításból a sarkalatos passzusok törlése miatt kikerülnének a többi között a bírák jogállását, a legfőbb ügyész és az ügyészek jogállását, valamint az ügyészséget érintő módosítások egyes részei.

A pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztését célzó előterjesztésen is kezdeményezett változtatást a testület, kimondva például azt, hogy fiktív kötvények forgalmazása esetén is jár kártalanítás. Portfóliókezelésnél havonta kell tájékoztatást nyújtani az ügyfeleknek.

Egy másik bizottsági módosító javaslat értelmében a vádemelés a jövőben nem járna automatikusan a vezető állású személy kinevezésének felfüggesztésével, hanem a felügyeletnek mérlegelnie kellene, hogy az érintett cselekmény alkalmas-e a pénzügyi intézmény iránti bizalom vagy a pénzügyi közvetítőrendszer iránti közbizalom megingatására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lerakták a legnagyobb magyar naperőmű alapjait

A Mátrában egy 15 megawattos erőmű épül, mintegy 6,5 milliárd forintból. Tovább olvasom