Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Egyszerre tetőzik a Tisza, a Maros és a Hármas-Körös

A Tisza vízszintje Szegednél csütörtök késő este óta 1.009 centiméter, a többi szakaszon is csak egy-két centimétert változott. A legintenzívebb munka a Hármas-Körös bal partján folyik, itt a megépült nyúlgát magassága immár megfelelő, jelenleg ennek stabilizálása folyik.
Szolnok alatt egyszerre tetőzik a Tisza és két mellékfolyója, a Hármas-Körös és a Maros. A folyók vízszintje lényegében nem változott az elmúlt 24 órában.

A Tisza vízszintje Szegednél csütörtök késő este óta 1.009 centiméter, a többi szakaszon is csak egy-két centimétert változott. A hosszantartó magas vízállás miatt egyre intenzívebb a szivárgás, ezt csökkentendő épülnek az ellennyomó medencék. Ezekben a folyó tetőzésével párhuzamosan megállt a vízszint emelkedése - közölte az ATIKÖVIZIG szakembere. Az átázó védműveket a rézsűk és a töltéslábak bordás megtámasztásával erősítik - tette hozzá.

A legintenzívebb munka a Hármas-Körös bal partján folyik, itt a megépült nyúlgát magassága immár megfelelő, jelenleg ennek stabilizálása folyik. Az igazgatóság teljes területén rendkívüli készültség van érvényben, folyamatos a figyelőszolgálat a gátakon, a védekezésben pénteken 3.250 fő vett részt .

A Duna vízállása a Tisza-torkolat környékén továbbra is rendkívül magas, a Tiszára gyakorolt visszaduzzasztó hatása még sokáig fennmarad, így elhúzódó tetőzésre kell felkészülni.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Ferenc: a valódi tét a jövő nyugalma

Juhász Ferenc honvédelmi minisztert látta vendégül tegnap délutáni kampányzáróján Győrött a Magyar… Tovább olvasom