Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Egyszázalékok miatti kötelesség

Idén azok a civil szervezetek, amelyek részesülnek az adózók egy százalékos felajánlásaiból, nemcsak arról kaptak nemrégiben értesítést, mekkora összeghez jutnak így, hanem arról is, milyen feltételeknek kell megfelelniük és, hogy azokat 30 napon belül kell igazolniuk.
Lényeges változás az előző évek gyakorlatához képest, hogy a kedvezményezetteknek hogyan kell az átutalt összeg felhasználásáról szóló közleményt közzétenniük. Első alkalommal 2009. október 31-ig kell a tavaly átutalt személyi jövedelemadó 1 százalékaiból befolyt összeg felhasználásának adatait tartalmazó közleményt elektronikus úton, az Ügyfélkapun (www.magyarorszag.hu) keresztül megküldeni az állami adóhatóság részére.

A saját honlappal rendelkező szervezeteknek a közleményüket saját felületükön is el kell helyezniük az átutalást követő év december 15. napjáig, és azt onnan egy évig nem távolíthatják el. Ha a kedvezményezett az elektronikus közleményt nem nyújtja be vagy abban valótlan adatot szerepeltet, egy évre kizárja magát a kedvezményezettek köréből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váratlanul jöhet a végrehajtás: vigyázzunk mennyivel tartozunk az APEH-nak

Az adózók többsége figyelmatlen, ezért váratlanul éri őket a végrehajtási eljárás megindítása.
Tovább olvasom