Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Egységes joggyakorlat a hivatal célja

Három megye 658 önkormányzata, 329 jegyzősége-körjegyzősége tartozik a győri székhelyq Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal hatáskörébe, amelynek a héten – pályázat nyomán – kinevezett vezetője, dr. Németh Éva tegnap sajtótájékoztatón számolt be terveiről a sajtónak. A szakember 1995 óta a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatalt vezette.

Dr. Németh Éva elmondta: az egyik legfontosabb cél, hogy egységes joggyakorlatot alakítsanak ki a régióban, mert nem lenne szerencsés, ha az ügyfelek azt tapasztalnák, másként járnak el ebben a megyében, és másként Vasban és Zalában. Ez ügyben már folynak a szakmai egyeztetések. Emellett megpróbálják az önkormányzatok joggyakorlatát is egységesíteni, s ennek érdekében szoros kapcsolatot szeretnének fenntartani a jegyzőkkel.
A hivatalvezető a Kisalföld kérdésére úgy fogalmazott: az, hogy Győr lett a szervezet székhelye, jelentős többletmunkával jár annak ellenére, hogy bizonyos részfeladatokat és hatásköröket a másik két megye kapott meg. Néhány a tehertételek közül: a kisalföldi megyeszékhelyen mqködtetik a regionális államigazgatási kollégiumot, irányítják a pénzügyi-igazgatási tevékenységet, készítik az összefoglaló anyagokat.
A hivatal a tavalyi és az év eleji leépítések után összesen 191 embert foglalkoztat. Most már csak kisebb átcsoportosításokra kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom