Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Egyre több külföldi jön Magyarországra, de kevesebbet költ

A harmadik negyedévben folytatódott a külföldi látogatóforgalom egy éve tartó bővülése, miközben az érkezők tartózkodási ideje nem változott.
A harmadik negyedévben folytatódott a külföldi látogatóforgalom egy éve tartó bővülése, miközben az érkezők tartózkodási ideje nem változott. A magyar lakosság külföldi utazásainak száma az egynapos utazásoknak köszönhetően tovább emelkedett - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első három negyedévben 32,3 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, 4 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A külföldi látogatások a nyári hónapokra koncentrálódnak, a III. negyedévre tehető a teljes eddigi forgalom 46 százaléka. Az egy napra érkezők száma 2 százalékkal, a több napra érkezőké 8 százalékkal nőtt ezen összesített időszak alatt.

A külföldiek magyarországi fogyasztása - a látogatások számának élénkülésével ellentétben - csökkent. A magyar lakosság külföldi utazásainak száma - az egynapos utazásoknak köszönhetően - tovább emelkedett, ugyanakkor összességében kevesebbet költött külföldi utazásra. E folyamatok eredményeképpen az utasforgalmi egyenleg 3 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakában mérttől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz méter magasból zuhant le a távvezeték-karbantartó: meghalt a 41 éves férfi

Nagyfeszültségű távvezetékoszlop karbantartása közben, mintegy 20 méter magasból, lezuhant egy 41… Tovább olvasom