Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Egyre több fiatal kerül válságba

Pesszimisták vagy inkább realisták a szakemberek, amikor arra figyelmeztetnek, a következő években drasztikusan nőhet azoknak a fiataloknak a száma, akik „rádöbbennek, hogyan mqködik körülöttük a világ”, s nem látnak maguk előtt értelmes és főleg elérhető célt. Döbbenetes adatot mutat egy friss felmérés: a mai fiatalok 60 százaléka valamilyen formában gondolt már az öngyilkosságra!

Mind nagyobb feladat hárul vagy hárulna a segítőkre, például a

telefonos lelkisegély-szolgálatokra. Ezekhez évente félmillió

telefonhívás érkezik.
Győrött az M-M Vonal 8–9 ezer hívást fogad, ebből 2700 a segítő beszélgetés, amelyek során kiderül, a hívók tíz százaléka már konkrét öngyilkossági szándékot is megfogalmazott.
Az országos szervezetnek, a Gyitosznak még nincs idei költségvetése állami támogatás híján. Győrben kicsivel jobb talán a helyzet, mert 12 évi mqködés után idén először ellátási szerződést köt az önkormányzat az M-M Vonallal, s költségvetésében 500 ezer forint támogatást irányzott elő. Tudni kell, hogy a telefonhívások ingyenesek, a vonalat a szolgáltató adja, s az ügyelők sem kapnak pénzt munkájukért, elhivatottságból dolgoznak. De fizetni kell a helyiség bérleti díját, villanyt, vizet, fqtést (utóbbiról éppen 40 ezer forintos számla érkezett két radiátor után)...
Az alapítvány Győrben idén is tanfolyamot indít 120 órás speciális képzéssel azok számára, akik empátiával, elhivatottsággal vállalják a telefonos segítést. A képzés a résztvevők számára ingyenes. A jelentkezőket a következő győri címre várják: Gyitosz, 9002, Pf. 527.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom