Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egyre terebélyesedik az AIDS-botrány Hollandiában

Egyre terebélyesedik az AIDS-botrány Hollandiában: szerda óta már 12 áldozat jelentkezett, akiket melegpartikon elkábítottak, majd megfertőztek az Aids kórokozójával. Holland sajtóhírek szerint további áldozatok felbukkanására lehet számítani.
Az egészségügyi hatóság péntektől külön segélyvonalon várja hívásukat. Az ügyben három meleg, HIV-fertőzött férfit és egy drogdealer nőt letartóztattak. A "HIV-partikat" hetente tartották, legalább egy éven keresztül. A forgatókönyv végig ugyanaz volt: az internetes ismerkedő fórumokon felszedett, homoszexuális kapcsolatra vágyó jelöltek italába a GHB, vagy folyékony extasy néven ismert drogot keverték. Az elkábított férfiakat többször megerőszakolták, majd HIV-fertőzött vért fecskendeztek beléjük.

A rendőrség szerint a súlyos testi sértéssel, szexuális bűncselekményekkel és kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsított férfiak indítéka a HIV-fertőzöttségük miatt érzett bosszúvágy lehetett. A partik mintája a Bug Chasing (Poloskavadászat) vagy Bug Party (Poloska parti) elnevezésű rendezvény.

Ilyet elsősorban az Egyesült Államokból rendeznek. A résztvevők HIV-fertőzött és még egészséges melegek, akik önként vállalják a fertőzés kockázatát. Gyakran el is kapják a gift (ajándék), vagy gHIVft néven emlegetett halálos vírust. A bizarr társadalmi jelenségről dokumentumfilmet is forgattak már. Címe: The Gift (Az ajándék) - áll a Die Welt című német napilap honlapján megjelent összefoglalóban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatni nem mindig arany

A férj hallgatagsága, szófukarsága a legzavaróbb, sőt legbosszantóbb a német feleségek számára… Tovább olvasom