Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Egyre népszerűbb a futsal

A közelmúltban megalakult Győrött a megyei futsalbizottság. Hamarosan toborzó is lesz a városban. Két év múlva hazánkban rendezik meg az U21-es Európa-bajnokságot.

labdarúgás

Közel egy hónapja alakult meg Győrött a megyei futsalbizottság, amelynek egyik célja a labdajáték népszerűsítése, meghonosítása.
Sági Péter, a megyei futsalbizottság elnöke (további tagok: Horváth Emil, Lapincs Attila, Pék László) elmondta: a sportág a nagypályás futball alapjátéka. Kisebb a sérülésveszély, igaz, a legújabb szabályok már engedik a váll váll elleni küzdelmeket.
„ A meccseket normál kézilabdakapura játsszák, egy találkozóra tizenkét labdarúgót lehet nevezni. A labda speciális, a megszokottól kisebb és a szivacstartalma miatt nem pattog annyira. Nagyon pörgős a játék, hamar el lehet fáradni. Az ötödik szabálytalanság után tízméteres büntetőt lőhetnek a játékosok. Kisebb a helyigénye, így jóval olcsóbb. Rengeteg szurkolót vonz, így elképzelhető, hamarosan az olimpia műsorára is felkerül. Érdekesség, hogy az Európa legjobbjai között emlegetett spanyol válogatott edzései általában telt házasak.”
Sági Péter hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy az általános iskolai testnevelésórákon is foglalkozzanak a sportággal. Alulról szeretnének építkezni. Természetesen a felnőttekről sem feledkeznek meg, sőt, az U19-es korosztályra kiemelt figyelmet fordítanak.
„ Két év múlva hazánkban rendezik meg az U21-es Európa-bajnokságot. Remek lenne, ha a megyei városok is otthont adhatnának néhány mérkőzésnek, hiszen ezzel nőhetne a sportág népszerűsége. Ha sikerül megfelelő csarnokot találnunk, akkor hamarosan toborzót is tartunk. A terveink között szerepel egy csapat elindítása is a másodosztályú bajnokságban.”

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-s képviselők fogadóórája

Dr. Horváth Béla, Varga Gyula és Csonka Tivadar, az MSZP-frakció önkormányzati képviselői hétfőn 18… Tovább olvasom