Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Egyre nehezebbé válik a nyugdíjasok élete

Győr-Moson-Sopron - A válság, az áremelések és a 13. havi nyugdíj megvonása egyre nehezebb helyzetbe kényszeríti az időseket. Erre mutat rá az a tanulmány, amely az Idősügyi Tanács megbízásából készült, s ugyanez a szervezet – e témában – a megyei közgyűlés együttműködését is kéri.
Zsámbokiné Buday Anna, az Idősügyi Tanács elnöke ismertette a visszaérkezett 321 kérdőív elemzését, amely általánosságban tartalmazza, hogy a nyugdíjasok nehezen viselnek el bármilyen további megszorítást. Sokan már most is a létminimum alatt élnek, s létfenntartásuk érdekében kénytelenek lemondani lakásuk karbantartásáról, gyakran még a szükséges gyógyszereikről is. A kormány nem készít hatástanulmányokat döntései előtt, a szociális problémák megoldását egyszerűen az önkormányzatokra hárítja, azok pedig források nélkül egyre inkább tehetetlenek.

Az Idősügyi Tanács szerint a reformokhoz szükséges forrásokat először a kormányzati kiadások lefaragásával kellene előteremteni. A 13. havi nyugdíj tervezett megvonása helyett a szervezet visszafogná az ésszerűtlen állami kiadásokat és feledné a korrupciót. A szervezet kidolgozta javaslatát a Megyei Gazdasági és Szociális Együttműködés megvalósítására, amely többek között segítené a gazdasági-társadalmi stabilitást, a döntéshozók felé javaslatokat fogalmaz meg, feltárja a fejlesztési lehetőségeket.

Olvasóink írták

 • 7. fortuna54 2009. május 05. 19:05
  „obama.Aztán mit csinálnál az iróasztal mögött? Nem unatkoznál? Amind látom pattanásig feszül benned az
  energia,téged más helyre vár az emberiség.”
 • 6. jockey 2009. május 05. 11:05
  „Az MSZP-re szavazó nyugdíjasok maguknak köszönhetik, most élvezzék szavazataik gyümölcsét! A többieket viszont sajnálom.”
 • 5. obama 2009. május 05. 09:03
  „en nem tudom miert a szegeny nyugdijasokat kell itt baszigalni sok nyugdijas ledolgozta az egesz eletet de persze ezt a politikusok nem tudjak en is egesz nap eluldogelnek egy iro asztal mogott tetves banda.”
 • 4. Goldmund 2009. május 05. 08:55
  „Idősügyi Tanács van, amely minden efféle döntés után tud károgni, hogy "jaj, szegény nyugdíjasok".
  Munkanélküli Tanács nincs, pedig aki elveszíti az állását, az összehasonlíthatatlanul nehezebb helyzetbe kerül, mint az a nyugdíjas, aki nyugdíja 1/13-ad részét (7,7%-át) elveszíti.”
 • 3. pampus 2009. május 05. 08:27
  „Orbán Viktor: ezek a spekulánsok vitték csődbe az országot

  A júniusi európai parlamenti választásokon együtt mondhatja ki az ország, hogy elég a Gyurcsány-Bajnai korszakból - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz kampánynyitó rendezvényén szombaton Budapesten.
  Később elolvasom

  Ja ,a hozzászólásokat lehet cenzúrázni újabban?”
 • 2. pampus 2009. május 05. 08:20
  „Vajon, hogy is lehetne olyanra gondolni, hogy a bűnözők saját magukat fogják e rendszerben üldözni? A nyugdíjasok ebben az országban fogyóeszközként vannak nyilvántartva. Nekik már nincsenek jogai a normális élethez! Jól írja a"Reális" barmoknak néznek bennünket, sőt képviseletünk sincs normális,csak morzsasepregetők vannak! Persze aki nem az MSZP re szavazott azt is nyuvasszák,vagy nem? Talán a FIDESZ tesz valamit a gazemberek ellen? A nyálát verni mindenki tudja! Az viszont szép kevés csupán arra elég ,hogy tele pofával röhögjön a hatalmat bitorló spekulánsok zöme!”
 • 1. Reális 2009. május 04. 16:31
  „Barmok!Miért szavaztak akkor rájuk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Vírusállók˝ lettek a mentők

Győr-Moson-Sopron - A hétvégén Írország – tizenhetedikként – feliratkozott azon országok… Tovább olvasom