Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Egyre könnyebben elérhető a szépség

Folytatás az 1. oldalról.

– Munkám zömét a helyreállító plasztikai sebészet teszi ki – mondta dr. Pap Sándor. – Nem tagadom, ezek jelentik az igazi szakmai kihívást, például amikor egy baleset következtében roncsolt orrot kell helyreállítani, de említhetnék más példákat is. Az ilyen mqtéteket finanszírozza a társadalombiztosítás, éppúgy, mint azokat a mellmqtéteket, amelyeket daganatok vagy a mell eltávolítása után végzünk. Ez nagyon fontos, hiszen a mell a nőiesség szimbóluma, s ma már van lehetőség helyreállító beavatkozásokra, csak kevesen tudják. Az esztétikai sebészet az elmúlt időszakban sokat fejlődött, hiszen új technikák és anyagok kerültek kifejlesztésre, bevezetésre. Előtérbe kerültek a mqtét nélküli eljárások, például a ránc, a szemöldök, az ajak feltöltése, és tért hódít a lézertechnika. Az említettek helyettesíthetik vagy késleltethetik a mqtétet. Ma már minden testrészt plasztikázhatunk, alakíthatunk az igényektől függően.
Az esztétikai mqtétek többségét a nők kérik, hogy megfeleljenek az önmaguk vagy mások által kialakított szépségideálnak. A szépség azonban rendkívül szubjektív. Ezzel kapcsolatban Pap doktor egy érdekes „kísérletet” mesélt el. Brazília egyik leghíresebb plasztikai sebésze hívott meg európai és brazíliai sebészeket, és arra volt kíváncsi, hogy az előttük bemutatott egyébként rendkívül szép nőn, ki mit változtatna. Az európaiak a mellét korrigálták volna, a brazilok pedig kivétel nélkül a fenekét.
– A leggyakoribb mqtétek a mell, a has és az arc plasztikázása, de sokan kérnek orr- és fülkorrekciót. A zsírpárnák eltüntetésére is nagy igény mutatkozik. Míg a fiatalabb nők általában a mellüket korrigáltatják, addig az idősebbek a ráncaik eltüntetését kérik. A szilikonról – amelyet ma már gélszerq halmazállapotban implantátumként használunk – bebizonyosodott, hogy nem rákkeltő hatású. Akár húsz évig sem kell cserélni. Itt jegyzem meg, hogy a nők körében, akiket mellplasztikázunk, sokkal kisebb a daganatos megbetegedések aránya. Ennek az a magyarázata, hogy a mqtét előtt alapos kivizsgáláson esnek át, s ha valamilyen problémát találunk, akkor először azt oldjuk meg.
Arra a kérdésre, hogy előfordult-e olyan eset, amikor az esztétikai mqtéten átesett páciens megbánta a korrekciót, Pap Sándor azt válaszolta, gyakorlatilag nem. Nem, mert mire hozzá fordulnak, addigra már lelkileg eldöntötték a kérdést.
– A plasztikai sebészek rendelőiben egyre több külföldi – elsősorban – osztrák jelentkezik – folytatta a sebész. – Ennek nemcsak a közelség és az az oka, hogy mi olcsóbban dolgozunk, mint a határon túli kollégáink, hanem szakmai hírünk is. A magyar plasztikai sebészek tudását ugyanis mindenhol elismerik. Hibát persze csak az nem követ el, aki nem dolgozik vagy letagadja, de szerencsére a mi szakmánkban lehetséges a korrekció, ha erre nagy ritkán szükség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bakterház: a világ közepe

"Az „ötlépésnyi birodalom", a MÁV Rt. „Szeged forgalmi csomópont" mozgalmas életű… Tovább olvasom