Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Egyre kedvezőtlenebb a politikai elit megítélése

A rendszerváltozás óta nem volt ilyen kedvezőtlen a magyar politikai elit megítélése, mint most. Az átlagpolitikus rokonszenvindexe jelenleg - egy százfokú skálán - mindössze 36 pont.
További bizalomvesztésre utal, hogy ilyen alacsony pontszámmal még soha nem vezették a rangsort, az első helyen szereplő Sólyom László köztársasági elnök rokonszenvindexe 48 pont.

Az idei évben eddig 4 pontot esett a politikusok összesített népszerűségi mutatója - derül ki a Szonda Ipsosnak a politikusok népszerűségéről augusztus második felében készített közvélemény-kutatásából.

A rokonszenvlista összes szereplője alatta marad a közepes véleményeket összegző 50-es értéknek. Az élboly szoros, a sorrend a megelőző hónapokéval azonos: Sólyom Lászlót az Országgyűlés elnöke, Szili Katalin követi (47 pont), majd Dávid Ibolya MDF-elnök(46 pont). Orbán Viktor Fidesz-elnök rokonszenvindexe 44 pont.

A lista végén kormánypárti politikusok találhatók, közöttük a két pártelnök. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök rokonszenvindexe 29, míg Kóka János SZDSZ-elnöké 28 pont.

Ez a hónap Kóka Jánosnak sikerült kevésbé, 4 pontot veszített. Az SZDSZ elnökét pártja hívei 60 pontra értékelik, az MSZP-sek 47 pontra, míg a Fidesz hívei 16 pontra.

A saját hívek - legyenek akár MSZP-sek, akár fideszesek - tartósan 60 körüli pontszámokkal álltak politikusaik mögé. Ennél kedvezőbb értékelést csak Gyurcsány Ferenc szocialistáktól kapott 70 pontja, illetve Orbán Viktornak a Fidesz-tábortól kapott 78 pontja jelent.

Az adatfelvétel 2007. augusztus 16-23. között történt, 1500, 18 éves és annál idősebb ember megkérdezésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó ütközött lovaskocsival

Személyautó ütközött össze egy lovaskocsival szombaton este Jakabszállás és Kecskemét között, a… Tovább olvasom