Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Egyre jobban tetszik az euró új tagállamok lakosainak

Javult a közös európai pénz megítélése az Európai Unió tíz új tagállamában az elmúlt fél évben az Eurobarometer felmérése szerint.
A felmérésből kiderült, hogy idén áprilisban 56 százalékra nőtt a tavaly szeptemberi 38-ról azoknak a száma, akik úgy vélik, hogy az euró bevezetése hazájukban pozitív következményekkel fog járni. Az aggodalmak azonban továbbra is fennállnak, hogy az euró bevezetése nyomán emelkedni fognak az árak. Az Európai Bizottság megbízásából elvégzett Eurobarometer felmérésben 10 ezer állampolgárt kérdeztek meg a Gallup szakértői Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, a balti államokban, Szlovákiában, Szlovéniában, Máltán és Cipruson idén áprilisban.

A korábbi 36 százalék helyett a megkérdezettek közel 50 százaléka mondta azt, hogy örül az euró bevezetésének, a legnagyobb támogatottság az euróövezethez jövőre csatlakozó Szlovéniában volt. A megkérdezettek 37 százaléka vélte úgy, hogy jól tájékozott az euróval kapcsolatban a korábbi 32 százalékkal szemben, ugyanakkor még mindig viszonylag magas azoknak a száma, akik attól tartanak, hogy az euró bevezetése nyomán emelkedni fognak az árak. A megkérdezettek háromnegyede van ezen a véleményen, jóllehet az euró 1999. évi bevezetése óta az infláció nem haladta meg a 2,4 százalékot az euróövezetben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzati törvény módosítása

Történelmi pillanatnak nevezte a mostani időszakot Lamperth Mónika önkormányzati és… Tovább olvasom