Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Egymilliós mágneskártya

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezetének éves közgyűlésén ismerhették például a vállalkozói hitelkártya felhasználásának lehetőségeit.

Elkülönített milliárdok

Graffelner Kálmán, a megyei szervezet elnöke a VOSZ tavalyi szakmai tevékenységének sikerei közé sorolta a kormány által elfogadott 10 millió forintos befektetési kedvezmény kidolgozását, a számviteli törvény több pontjának módosítását, a jövedéki adó elhalasztását és azt, hogy a Gazdasági Minisztérium a minimálbér-emelés kompenzálására elkülönített 15 milliárd forintot. Megemlítette, hogy a szövetséget a Széchenyi- terv pályázatainak bírálóbizottságaiban is képviselik tagjaik, és javaslatuk hatására a kiírásokat több helyen is úgy módosították, hogy azokat kis- és középvállalkozások is igényelhessék.
Csomor Gábor, a szövetség országos társelnöke arról a 19 pontból álló javaslatcsomagról beszélt, melyet a VOSZ egyeztetése nyomán a három meghatározó parlamenti párt miniszterelnök-jelöltje aláírt. Ez a dokumentum azt a célt szolgálja, hogy bármelyik oldal kerül hatalomra a választások után, vállalkozásbarát intézkedéseket hoz. Ezt egyébként a társelnök szerint az is indokolja, hogy a gazdaság fejlődése az ország húzóereje.

Hamarosan igényelhető

Szó esett a közgyűlésen a szervezet európai uniós felzárkózást segítő finanszírozási programjáról és a forráshiányos vállalkozások segítésének céljával kidolgozott, egy hónapon belül bevezetésre kerülő vállalkozói hitelkártya felhasználási lehetőségeiről. Ennek rendszerét másfél év alatt a szövetség dolgozta ki és hamarosan megyei irodáiban – Győrött a Magyar utca 8. szám alatt – lehet igényelni.

Egymillió gyorsan

A vállalkozói hitelkártya lényege, hogy olyanokat is kölcsönhöz segít, akik nem rendelkeznek vagyonnal. Az 1 év alatt 1 millió forint felhasználásának lehetőségét nyújtó hitel kamata maximum 12 százalék, a hitelbírálat 5 napig tarthat. A mágneskártyát a már legalább 1 éve működő vállalkozók, társaságok fedezet nélkül igényelhetik. Ha megkapták, készpénzt is felvehetnek segítségével és azt áruvásárlásra is költhetik. A forgóhitel visszafizetési határideje 90 nap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igényelhetők az agrárhitelek

A családi gazdálkodók, mezőgazdasági kis- és középüzemek, őstermelők péntektől igényelhetnek… Tovább olvasom