Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Egymillió fontos per egy ''szellentő'' szék miatt

Egymillió fontra perli volt munkahelyét egy brit tanár, azt kifogásolva, hogy az iskola, amelynek igazgatóhelyettese volt, nem cserélte ki a szellentésre megtévesztésig hasonlító hangokat produkáló hivatali székét.
A 48 éves Sue Storer a nyugat-angliai Bristol egyik legnagyobb általános iskolájában dolgozott, és rendre igen kínos helyzetekbe került diákok, szülők és kollégák előtt egyaránt, amikor renitens irodai forgószéke a legkisebb mozdulatra is harsány purcolással reagált. Storer a munkaügyi bíróság előtt elpanaszolta: állandóan szabadkoznia kellett az irodáját felkeresők előtt, hogy a sajátos hanghatásért nem ő, hanem a szék a felelős, ennek ellenére végül már folyamatos élcelődések céltáblájává vált.

A művészettörténész szakos tanárnő kérte felettesét, hogy cseréljék ki a munkanapjait pokollá tévő széket, ám ez nem történt meg, ugyanakkor két férfi igazgatóhelyettes kollégája vadonatúj székeket kapott. Sue Storer végül felmondott, és egymillió fontra beperelte volt munkahelyét, hivatalosan nemi diszkrimináció, valamint kiesett jövedelem és nyugdíj-hozzájárulás címén.

Marius Frank iskolaigazgató a bíróság előtt azzal védekezett, hogy egykori helyettese a maga hatáskörében is intézkedhetett volna új szék beszerzéséről.

MTI/Transindex

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárs György Péter: Pszicho – Ana – Logosz

Tovább olvasom