Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Egymillió euró lesz az új MTV székház üzemeltetési díja

Körülbelül havi egymillió euró lesz a Magyar Televízió (MTV) új, óbudai székházának bérleti és üzemeltetési díja - közölte Csorba Mária, a közszolgálati médium sajtómenedzsere.
"Az új konstrukcióban 2009-től az átlagos havi díj, amely magában foglalja a bérlet és az üzemeltetés költségét is, 993 ezer euró" - nyilatkozta, hozzátéve, a díj az uniós fizetőeszköz inflációjának mértékében emelkedik. Tájékoztatása szerint a Bojtár utcai új gyártóbázis költsége "várhatóban azon a szinten lesz", mintha 2009 nyara után továbbra is több telephelyre szétdaraboltan működne a társaság; utalt arra, hogy a megállapodás révén az MTV modern keretek közé kerülhet, ráadásul százmilliós megtakarítása származhat a közlekedési és kommunikációs költségek csökkenéséből .

Március másodikán írták alá az MTV és a Millenniumi Média (MM) Kft. képviselői azt a hosszú távú ingatlanbérleti szerződést, amely alapján az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba költözik; mint akkor tudatták, a szerződés 22 plusz 18 évre szól.

Az MTV az első szakasz letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt az MM Kft.-vel. November 22-én vált ismertté, hogy eredményesen zárult az MTV székházának felépítésével és üzemeltetésével megbízott cég eladására a tulajdonosi jogokat gyakorló a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kiírt tender. A kormány 2004 nyarán döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten, Óbudán, a Bojtár utcában. Az építkezés és a technológiai fejlesztés költségét akkor mintegy húszmilliárd forintra becsülték.

A kormányzat 2005-ben több határozatában döntött arról, hogy a Millenniumi Média Kft. tulajdonában álló ingatlanon valósuljon meg az MTV új székháza és gyártóbázisa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom