Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Egymillió dollár értékben loptak el Harry Potter köteteket

Talán türelmetlen Potter- rajongók lelkén szárad az a bűneset, amelyben kedden reggel 7680 könyvet loptak el egy angliai nyomdából. A könyvek a világ legnépszerűbb varázslótanoncának, Harry Potternek legújabb kalandjait tartalmazták, és szombatig senki sem láthatta volna őket.
Kedd reggelre 7680 kötetet loptak el a Harry Potter széria ötödik részéből. A világszerte óriási várakozással várt iromány hivatalosan szombaton debütál az angliai könyvesboltokban, de néhányan láthatóan nem bírták kivárni a nagy nap eljövetelét.

A szállítmány értéke megközelíti az egymillió dollárt, így természetesen azonnal hajtóvadászatot indítottak az eltűnt könyvek után.

A Harry Potter and The Order of the Phoenix értékes példányait utánfutóstól lovasították meg az angliai Merseyside városból, de a rendőrök a járművet már csak teljesen kiürítve találták meg.

A rendőrség figyelmeztette a polgárokat: ha valakinél a hivatalos megjelenés előtt a Potter-könyvek ötödik részére bukkannának, azt azonnal bekasznizzák.

Felszólították továbbá a lakosságot, hogy ha szombat előtt bárki gyanús kötettel találkozna, vagy szombat után a szokásosnál alacsonyabb áron kínálnák neki a könyvet, azonnal értesítse a hatóságot.

A keddi eset nem az első bűncselekmény J.K. Rowling világsikerű bestsellerével kapcsolatban. A múlt hónapban négy embert tartóztattak le az észak-angliai Suffolkban, akiknél az új könyv két, illegális másolatára bukkantak.

Nem meglepő, hogy ekkora érdeklődés övezi a kis varázslóinas kalandjairól szóló írásokat, hiszen a show-business egyik legnagyobb üzletével állunk szemben.

Az első négy Harry Potter-könyv csaknem 200 millió példányban kelt el világszerte; 55 nyelvre fordították le, és 200 országban adták ki.

Az első két kötetből már film is készült, az első 1 millárd dolláros, a második pedig 800 millió dolláros bevételt hozva a forgalmazó Warner Brothers konyhájára. Már készül a harmadik rész is, amelyet várhatóan az év végén mutatnak be Amerikában.

Az író, J.K. Rowling, aki első könyve megírásakor még szegény, egyedülálló anyaként tengette életét tanárnői fizetéséből. Azóta már Erzsébet királynőénél is nagyobb vagyonnal rendelkezik, szám szerint körülbelül 450 millió dollárral.

A villámgyorsan bestsellerré vált sorozta negyedik részének megjelenése előtt már akkora méreteket öltött a Harry Potter-hisztéria, hogy Angliában a könyvesboltok éjfélkor megnyitották kapuikat a kapukat türelmetlenül döngető Potter-rajongók hada előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsőoktatási TOP20

A jogász szakok két helyet estek vissza a népszerűségi listán, közgazdásznak idén még többen… Tovább olvasom