Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Egymilliárd forint az új nemzeti konzultációra

Csaknem egymilliárd forintot csoportosít át a kabinet az új nemzeti konzultációra. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
Csaknem egymilliárd forintot csoportosít át a kabinet az új nemzeti konzultációra. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

A rendelkezés rögzíti, hogy a gazdasági konzultáció pénzügyi fedezetének biztosításához azonnali hatállyal 976 millió forintot csoportosít át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

A fel nem használt pénzt vissza kell majd fizetni, a költségvetési forrás jogszerű felhasználását pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal fogja ellenőrizni.

Szijjártó Péter a múlt héten - akkor még mint a miniszterelnök szóvivője - közölte, augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit az állampolgárok. Összesen 8,2 millió embernek postáznak kérdőívet. Az első százezer darabot már május 29-én kiküldték - főképp budapestieknek -, az utolsókat pedig legkésőbb június 24-én postázzák.

A konzultáció költsége személyenként 105 forint, összesen pedig körülbelül egyhatoda egy népszavazás költségének - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a konzultáció első adatai augusztus végére várhatók.

A korábbi konzultációk közül például a szociális konzultáció pénzügyi fedezetére - tavaly augusztusban - 867,9 millió forintot csoportosított át a kormány.

Olvasóink írták

 • 8. LAZA 2012. június 06. 10:42
  „Itt a legjobb megoldás az összegyüjtés!
  Tehát senki sem dobja a szemétbe.Inkább gyűjtse össze a családban szomszédoktól barátoktól.
  Legútobb is volt gyüjtés 320000 ezer forint jött össze gyerekeknek lett fel ajánlva.
  Most is lesz.
  Esztergomi valamilyen intézet gyermekei számára!
  Rajta!”
 • 7. Ambar 2012. június 06. 08:11
  „Ilyen baromságra költeni.Nincs ebben semmi konzultáció,hiszen egyoldalú.Az eredmény meg az amit ki akarnak mutatni ki tudná ellenőrizni.Hitelteleneknek meg úgysem hisz már senki!”
 • 6. ISU 2012. június 05. 23:30
  „Feleslegesen kidobott pénz, az adófizetők zsebéből.
  Tényleg fel kellene valaki(k)nek vállalni az összegyűjtést.Például a DK összegyűjthetné a vissza nem küldött példányokat.Nagyon érdekes eredmény jönne ki.
  Az eredmények tükrében meg nem hazudozhatnának a szószátyár fityeszesek.”
 • 5. kotorék 2012. június 05. 21:03
  „Ha a cigánygyerekekre költenék még ott is többet érne!”
 • 4. kotorék 2012. június 05. 21:00
  „És kitudja mi az eredménye. Azt dumálnak bele amit akarnak.ki auditálja , mitől hiteles?Tényleg össze kellene gyűjteni a vissza nem küldötteket.Milyen eredmény jönne ki , és akkor még nem is említettem azt , hogy ki mit hagyott jóvá.
  Sok ember bekajálja!”
 • 3. miracle 2012. június 05. 20:34
  „Ilyen hülyeségekre mindig van pénz.
  Küldjék csak azt a papírt, úgyis billeg a szék lába.”
 • 2. tricse 2012. június 05. 20:18
  „Rúgja már valaki fenékbe ezeket az ízetleneket ott! Nyomják a kérdőivet finomabb papírra,úgyis drága a slozipapír,bár lassan ugyse eszünk tehát nem fogunk ...ni se!”
 • 1. pozdorja 2012. június 05. 19:10
  „Van ott ahol el nem isszák. Értelmesebb dologra úgysem lehetne költeni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csepeli kettősgyilkosság: a vádlottak védői felmentést kértek

Felmentést kértek a védők a három és fél évvel ezelőtti csepeli kettősgyilkosság büntetőperében a… Tovább olvasom