Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Egyhétnyi kortárs irodalom

Hagyomány és megújulás jellemzi a VIII. megyei irodalmi hét programját.
Holnaptól jövő péntekig a kortárs magyar irodalomé a megye. Írók, költők találkoznak az olvasókkal, életükről, műveikről beszélnek, felolvasnak a számukra kedves és fontos alkotásaikból. Természetesen az ilyenkor megszokott könyvbemutatók, rendhagyó irodalomórák, előadások és koszorúzások sem maradnak el. Mivel a Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Társaság mellett az irodalmi hét szervezője – sok más mellett – a Magyar Versmondók Egyesülete és megyei szervezete is, így idén újra összemérhetik tudásukat az Országos és Nemzetközi Felnőtt Vers- és Prózamondó Verseny résztvevői.

– A megszokott programokon kívül különösen gazdag kínálattal rendezzük meg a megyében tanító irodalomtanárok találkozóját, amelynek fő témája a jubileumhoz kötődve az ötvenhatos forradalom – nyilatkozta a Kisalföldnek Szabó József, a Radnóti-társaság elnöke. – Így például „Írók a forradalomban" címmel Alexa Károly irodalomtörténész tart előadást, míg a forradalom német irodalomban keltett visszhangjáról Kalász Márton, a Magyar Írószövetség elnöke beszél.

Az idei esztendő nemcsak a jubileum, hanem a költészeti biennále éve is. Az országos költőtalálkozót a győri Zichy-palotában november 17-én tartják, tudtuk meg Borbély Jánostól. A Radnóti-társaság titkára elmondta, hogy az életműdíjat Gergely Ágnes Kossuth-díjas költő kapja, róla Lator László költő, a kuratórium elnöke mond ajánlást, míg a költői díjban G. István László részesül, akiről Deák László József Attila-díjas alkotó, a kuratórium tagja mond laudációt.

Segítők és támogatók

Az irodalmi hét programját a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Civil Alapprogram, a megyei és a győri önkormányzat támogatta. A szervezéshez, lebonyolításhoz számos művelődési, kulturális és oktatási intézménytől, települési önkormányzattól érkezett segítség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

győri eto

MTK

Győr, DAC-pálya, 13.30 ó. V.: Iványi Z. Tovább olvasom